.

Eγκύκλιος για την κατάρτιση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 [ποια έργα απεντάσσονται...]

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ – Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων, εξέδωσε εγκύκλιο για την κατάρτιση και χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 και τον προγραμματισμό των δαπανών του ΠΔΕ για τα έτη 2015-2017 στο πλαίσιο του ΜΠΔΣ.

Στην εγκύκλιο παρατίθενται οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις έγκρισης και χρηματοδότησης των επιμέρους Προγραμμάτων των Φορέων Χρηματοδότησης του ΠΔΕ. Οι διαδικασίες έγκρισης και χρηματοδότησης του ΠΔΕ, που περιγράφονται στην εγκύκλιο: α) είναι σύμφωνες με την πολιτική και νομική δέσμευση της χώρας για την εφαρμογή τουΠρογράμματος Οικονομικής Πολιτικής και των εφαρμοστικών αυτού νόμων όπως κάθε φορά ισχύουν, β) ακολουθούν την τροχιά των αλλαγών και του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών εκτέλεσης του ΠΔΕ που είναι σε εξέλιξη και στοχεύουν στην ριζική αναμόρφωση του πλαισίου χρηματοδότησης των δημοσίων επενδύσεων της χώρας.
Το ΠΔΕ, ως βασικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής, έχει την ευθύνη να  συνοδεύσει τη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας με αναπτυξιακές δράσεις συμβάλλοντας στην ανάταξη και ενίσχυσή της. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι φορείς, που εμπλέκονται στις διαδικασίες κατάρτισης και υλοποίησης του ΠΔΕ 2014, για την αυστηρή τήρηση των παραπάνω οδηγιών και προθεσμιών έτσι ώστε να συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια.
Δείτε την Εγκύκλιο Οδηγιών για την κατάρτιση – χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2014 εδώ.
Δείτε του Πίνακες της εγκυκλίου σε επεξεργάσιμη μορφή
Πίνακας 4 :Υπόδειγμα τεχνικού δελτίου έργου /εθνικό ΠΔΕ
Πίνακας 5 :Υπόδειγμα τεχνικού δελτίου έργου / 2000- 2006

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου