.

Σπάρτακος: Κάλεσμα για νέο συλλαλητήριο για τη "Μικρή ΔΕΗ" στην Έδεσσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Νέα μελέτη ποσοτικοποιεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη

New study quantifies the effects of climate change in Europe

If no further action is taken and global temperature increases by 3.5°C, climate damages in the EU could amount to at least €190 billion, a net welfare loss of 1.8% of its current GDP. Several weather-related extremes could roughly double their average frequency. As a consequence, heat-related deaths could reach about 200 000.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξήσεις τιμών φέρνει η Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν ήταν στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, ενώ η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει πως τα δίκτυα μεταφοράς (όπως ο υπό ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ) παραμένουν ή επιστρέφουν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τοποθέτηση της Ε. Ουζουνίδου, βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της "μικρής ΔΕΗ"

Φίλες και φίλοι,

Ο αγώνας ενάντια στο διαμελισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι αγώνας για το μέλλον της χώρας, για τις επόμενες γενιές, για την οικονομία του τόπου.
Είναι ταυτόχρονα ύψιστο καθήκον και πράξη αντίθεσης στις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μετατρέπουν τα κοινωνικά αγαθά, όπως η ενέργεια, σε πηγή κέρδους του κεφαλαίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ρεπορτάζ από το συλλαλητήριο για τη Μικρή ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου για το ξεπούλημα της “μικρής ΔΕΗ”, εξέφρασαν στο σημερινό συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

 κλικ για να δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το kozan.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Από Δυτική Μακεδονία μήνυμα εστάλη: ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ


ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΑΛΗ ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ¨ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ¨

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

«Η μόνη προσφορά που μπορούν να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση είναι να αποσύρουν τώρα το καταστροφικό αυτό νομοσχέδιο και να το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων», τόνισε ο Θ. Πετράκος, υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μικρή ΔΕΗ : Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ- Δημάρχων, αλλά και "μασάζ" υπουργών στη ΓΕΝΟΠ

Δέκα δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, και η ηγεσία της Περιφέρειας, συνεπικουρούμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ, συμπτύσσουν το μέτωπο που έχει συγκροτήσει η ΓΕΝΟΠ κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για την πώληση της "Μικρής ΔΕΗ".

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αποφάσισε 48ωρες η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής προχωρά η ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Με καθυστέρηση και το σχέδιο Ενεργειακής Στρατηγικής

Δεν πρόκειται να ολοκληρώσει και να παραδώσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου, τη μελέτη της, η Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού και Ενεργειακής Κυβερνητικής Πολιτικής που είχε συστήσει στο τέλος Ιανουαρίου το ΥΠΕΚΑ. Όπως πληροφορείται το energypress, κατά το σύνηθες και αναμενόμενο, η μελέτη θα παραδοθεί τουλάχιστον ένα μήνα αργότερα από την προθεσμία. Μεταξύ άλλων η Επιτροπή επικαλείται και τις αλλαγές στην αγορά του φυσικού αερίου οι οποίες θα επηρεάσουν το γενικό σχεδιασμό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής να δώσουν βροντερό παρών, στο συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση της «Μικρής ΔΕΗ»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής να δώσουν βροντερό παρών, στο συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση της «Μικρής ΔΕΗ», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την επιχειρούμενη πώληση της «Μικρής ΔΕΗ»

To ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί λάθος την πώληση μέρους της ΔΕΗ με το διαχωρισμό της και πώλησή του 30% αυτής, όπως έχει πολλές φορές τοποθετηθεί με αποφάσεις του, αλλά και με σχετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει προς ενημέρωση τόσο των φορέων όσο και των πολιτών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χωροταξικό νομοσχέδιο

Με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή σε μία συνεδρίαση, χωρίς την ακρόαση φορέων και χωρίς δεύτερη ανάγνωση, ενώ αύριο θα εισαχθεί στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής για την οριστική του έγκριση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αντιδράσεις για το πολεοδομικό και χωροταξικό νομοσχέδιο

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδοτεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την «χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση», η συζήτηση του οποίου άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μεταξύ 1 και 1,5 δισ. ευρώ η αποτίμηση της "Μικρής ΔΕΗ" - όλες οι αλλαγές στο νομοσχέδιο

Επίπεδα μεταξύ 1 και 1,5 δισ. ευρώ "βγάζει" σύμφωνα με πληροφορίες η λογιστική αποτίμηση του 30% των παγίων της ΔΕΗ, δηλαδή το χαρτοφυλάκιο μονάδων, υποδομών και υπηρεσιών, που θα μεταβιβαστεί στη "Μικρή ΔΕΗ".

Ενώ η κυβέρνηση δουλεύει πάνω στις επαναδιατυπώσεις των άρθρων του νομοσχεδίου της "Μικρής ΔΕΗ" προκειμένου να κάμψει τιςαντιδράσεις των διαφωνούντων βουλευτών και των τοπικών κοινωνιών, η μελέτη της λογιστικής αποτίμησης του 30% που βρίσκεται στο τελικό στάδιο από την επιχείρηση οδηγεί σε νούμερα μεταξύ 1 και 1,5 δισ. ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κυβέρνηση: Το σχέδιο για να μη γίνει... βραχυκύκλωμα στη ΔΕΗ

Οι κυβερνητικοί εταίροι βρήκαν βηματισμό στο θέμα της ΔΕΗ, ωστόσο ο δρόμος μέχρι το κλείσιμο της υπόθεσης προβλέπεται μακρύς και... δύσβατος.

Ηδη από χθες φάνηκε πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς καταγράφεται ουσιαστική συμπόρευση, όσον αφορά τις αντιδράσεις, από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα από την πλευρά των σωματείων προαναγγέλθηκαν κινητοποιήσεις και μάλιστα... δυναμικές.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μεγάλες αλλαγές στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό - Ριζική αλλαγή στις χρήσεις γης

Μεγάλες αλλαγές στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό βάζει σε εφαρμογή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που κατατέθηκε χθες στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και ψηφίζεται αύριο, Τετάρτη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: διοργανώνει το 4ο Θερινό Σχολείο με θέμα: «Τεχνολογία, ρύποι και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία»

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με τη στήριξη της ΔΕΗ ΑΕ διοργανώνει το 4ο Θερινό Σχολείο με θέμα: «Τεχνολογία, ρύποι και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία».
Στο Θερινό Σχολείο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 24 μέχρι και τις 30 Ιουνίου μηχανικοί και τεχνικοί επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, γεωπόνοι και τεχνολόγοι αγροτικής επιστήμης, καθώς και ιατροί και νοσηλευτές και γενικά επιστήμονες που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία.
Δεκτοί γίνονται και προπτυχιακοί φοιτητές των παραπάνω κλάδων από το 8ο εξάμηνο και άνω.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εξι μέρες αναβολή στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ

Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στο θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικράτειας, Δημήτρη Σταμάτη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
 Για την αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου - η συζήτηση του οποίου είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη - επικαλούνται το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Συλλαλητήριο την Πέμπτη 26.06.14 στην Πτολεμαΐδα με αφορμή την πώληση της μικρής ΔΕΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, θεσμικοί φορείς, Συνταξιούχοι, άνεργοι, πολίτες :

Έφθασε η ώρα να αποδείξουμε στην πράξη και να υλοποιήσουμε την δέσμευσή μας ότι: η πρόθεσή τους να ξεπουλήσουν τον Εθνικό μας πλούτο, την περιουσία του Ελληνικού λαού και τις συνειδήσεις μας με τις οποίες θέλουν να «ταΐσουν» τα ιδιωτικά συμφέροντα, θα συναντήσει την άκαμπτη και καθολική αντίδραση και αντίστασή μας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρώτα ο μηδενισμός του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και μετά αλλαγές στο new deal

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ, μετά την εφαρμογή του νόμου 4254 (τον οποίο έχει παγιωθεί να ονομάζουμε newdeal) φαίνεται ότι ο στόχος που είχε η κυβέρνηση, δηλαδή να μηδενιστεί το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ, θα επιτευχθεί. Όταν επιτευχθεί ο στόχος, για τον οποίο ως γνωστόν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών, αλλά και υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε και μόνον τότε μπορούν να εξεταστούν αλλαγές οι οποίες θα εξισορροπούν πιθανές «ακρότητες», αστοχίες ή αδικίες στην αντιμετώπιση επιμέρους κατηγοριών επενδυτών ή επιμέρους τεχνολογιών ΑΠΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μικρή ΔΕΗ : Λίφτινγκ στα εργασιακά για τα μάτια του… ΠΑΣΟΚ

Λίφτινγκ "διατυπώσεων" στο νομοσχέδιο για τη Μικρή ΔΕΗ αποκλειστικά για τα μάτια του… ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει η κυβέρνηση, προσδοκώντας ότι έτσι θα κάμψει τις όποιες αντιδράσεις βουλευτών και υπουργών, για τις οποίες ούτως ή άλλως θεωρεί ότι θα έχουν κοντό ορίζοντα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την 'Μικρή ΔΕΗ"

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 17.00  στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη. Η Συνεδρίαση είναι ανοικτή και μεταδίδεται διαδικτυακά από το http://www.ustream.tv/channel/koventario-live-cam με τα παρακάτω θέματα συζήτησης:


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Μικρή ΔΕΗ

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014, με θέμα: Κοινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Επιτροπής Φορέων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εν όψη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Μικρή ΔΕΗ». Ανάληψη δράσεων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος:Δυναμικές απεργίες & μαζικός-κοινός αγώνας συνθέτουν την επόμενη φάση της μητέρας των μαχών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ & ΜΑΖΙΚΟΣ-ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενδοκυβερνητική πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ

Το θέμα της ΔΕΗ προτίθεται να θέσει το ΠΑΣΟΚ σε αυριανή (Δευτέρα 23/6) συνάντηση στελεχών του με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αποφασίσθηκε στη σύσκεψη που έγινε σήμερα υπό τον πρόεδρο του κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτη, του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνου Μαθιουδάκη, του προέδρου της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβού και των Π. Ρήγα, Χρ. Πρωτόπαππα και Δ. Καρύδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σύσκεψη στη Φλώρινα: Όχι στη ξεπούλημα της ΔΕΗ

Σήμερα 21 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Φλώρινας, υστέρα από πρωτοβουλία του συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και του νέου Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, του Δήμου Αμυνταίου, του Δήμου Πρεσπών, του ΕΒΕ, των εμπορικών συλλόγων, των ενεργειακών σωματείων της ΔΕΗ, των εργαζομένων και όλων των κατοίκων της περιοχής αποφασίσαμε ομόφωνα ότι διαφωνούμε:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η παρουσίαση του Προέδρου της ΔΕΗ στη Συνέλευση των Μετόχων

Ορόσημο χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, την έκδοση του ομολόγου των 700 εκατ. ευρώ καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία φορά που η ΔΕΗ είχε πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου»

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στη 12η Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων, ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε εξάλλου στα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης καθώς και στις μελλοντικές προοπτικές της.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η μικρή ΔΕΗ την επόμενη Πέμπτη 26.06.14 στην Βουλή...

Την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Βουλή για συζήτηση το θέμα για την "Μικρή ΔΕΗ". Ο Σπάρτακος ήδη προγραμμάτισε Έκτακτο Συμβούλιο  για αύριο Κυριακή και η ΓΕΝΟΠ αναμένεται από Δευτέρα να αποφασίσει σφοδρές κινητοποιήσεις. Η πίεση στους βουλευτές ιδιαίτερα των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι έντονη διότι πολύ πρακτικά όλα όσα ειπώθηκαν από μέρους τους διαχρονικά θα "μετρηθούν" κατά την διαδικασία αυτή, είτε συμμετέχουν είτε όχι στο 1ο θερινό τμήμα της Βουλής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για την Μικρή ΔΕΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22/6) ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έρχονται αυξήσεις στα οικακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δεσμευτικό στόχο Ενεργειακή​ς Απόδοσης για το έτος 2030 o ΥΠΕΚΑ και άλλοι Έξι Ευρωπαίοι Υπουργοί

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μαζί με τους ομότιμούς του Υπουργούς, της Γερμανίας, της Δανίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και του Βελγίου, συνυπέγραψαν επιστολή σχετικά με την  ανάγκη υιοθέτησης ενός φιλόδοξου στόχου για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για το 2030, την οποία απέστειλαν στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, αλλά και στους Επιτρόπους Ενέργειας, Günther Oettinger και Δράσης για το Κλίμα, Connie Hedegaard.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στο 1ο θερινό τμήμα η συζήτηση για τη "Μικρή ΔΕΗ";

Την άμεση ολοκλήρωση των δώδεκα προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των υποδόσεων του καλοκαιριού, ύψους 2 δισ. ευρω, σχεδιάζουν τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις διευκολύνσεις που παρέχει η λειτουργία των θερινών τμημάτων της Βουλής αλλά και το… χαλαρό κλίμα λόγω Μουντιάλ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εμμένει ο Π.Κουκουλόπουλος στην άρνηση για "μικρή ΔΕΗ" και "νερό"

Παρότι οι αποκρατικοποιήσεις των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και τμήματος της ΔΕΗ ανήκουν στα προαπαιτούμενα που έχουν δρομολογηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος εμμένει στην επανεξέτασή τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

LIFE: 44 εκατ. ευρώ διατίθενται στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για έργα δράσης για το κλίμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος χρηματοδότησης έργων δράσης για το κλίμα. Το υποπρόγραμμα «Δράση για το κλίμα» του προγράμματος LIFE θα διαθέσει 44,26 εκατ. ευρώ το 2014 για την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων τρόπων για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρη την Ευρώπη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΡΑΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΔHΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΡΑΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Με τις αλλαγές που προβλέπονται, ενισχύεται περαιτέρω το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και κυρίως ανταποκρίνεται πλήρως στις ιδιαίτερες ανάγκες των καταναλωτών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

36ο Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με ίδια γραμμή πλεύσης και «άρωμα» εργοδοτικής συναίνεσης [άρθρο του Σαράντου Αλεξανδρή]

Παραμένει ζητούμενο η ανάγκη μιας νέας προοπτικής για κάθαρση και αναγέννηση του σ.κ συμβάλλοντας στο αναγκαίο και ισχυρό μέτωπο για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Επιστολή για Αύξηση ανώτατων ορίων ηλικίας για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού

Κύριε Πρόεδρε

       Όπως είναι γνωστό, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και πιέσεις τόσο της Διοίκησης όσο και των συνδικάτων, η κυβέρνηση ενέκρινε για τη ΔΕΗ Α.Ε 601 θέσεις τακτικού προσωπικού, με την διαδικασία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κομισιόν – φυσικό αέριο: Κίνδυνος τροφοδοσίας της Ευρώπης λόγω ουκρανικής κρίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της Ευρώπης σε φυσικό αέριο το χειμώνα λόγω της διένεξης Μόσχας - Κιέβου άφησε τη Δευτέρα ο ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αποτελέσματα εκλογών ΓΕΝΟΠ

Η Εφορευτική Επιτροπή του 36 του Έκτακτου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανακοινώνει, με βάση τα αποτελέσματα, τις έδρες των Συνδυασμών και τα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δημόσια Διαβούλευση για τις προτεραιότητες του Εθνικού Πλαισίου για την Έρευνα και Καινοτομία και της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες από τα αίτια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, κάνουν ολοένα και περισσότερο επιτακτική την ανάγκη για την βελτίωση τόσο του πλαισίου, όσο και του περιβάλλοντος, που αφορά στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων όπως είναι η υγεία, το περιβάλλον, η καταπολέμηση της ανεργίας, κυρίως της νεανικής και της αυξανόμενης «φυγής» των πιο δυναμικών ομάδων πληθυσμού προς το εξωτερικό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου [Δευτέρα 23.06.14]

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις    23 Ιουνίου 2014, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 19:00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Απερρίφθη από την ΕΕ η καταγγελία της ΔΕΗ για τη Διαιτησία με Αλουμίνιον

Απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, με απόφαση που φέρει ημερομηνία στις 12 Ιουνίου, την καταγγελία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κατά της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου για την υπόθεση της τιμολόγησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Κλειδί» ο ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό ΤΑΡ

ΤΗν ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στην αζέρικη Socar θα συντονίσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρωθυπουργός του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ Κλειδί... για την υλοποίηση του αγωγού TAP, που θα μεταφέρει στην ΕΕ φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, είναι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στην αζέρικη Socar.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης [Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014]

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 14.00 στο  «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο,  του Δήμου Κοζάνης, Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, στην Κοζάνη. Η Συνεδρίαση είναι ανοικτή και μεταδίδεται διαδικτυακά από τοhttp://www.ustream.tv/channel/koventario-live-cam με τα παρακάτω θέματα συζήτησης: 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Σκοτωμός» στη ΓΕΝΟΠ - αποβολή σωματείων, αγωγές, ασφαλιστικά..

Διασπασμένα βρήκε τα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ η έναρξη χθες του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ και μάλιστα προβλέπεται ότι σε αυτό το κλίμα "εμφυλίου" θα δοθεί και η μεγαλύτερη μάχη που έχουν κληθεί να δώσουν έως τώρα οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και η οποία αφορά στην προσπάθεια να μην περάσει το νομοσχέδιο της "μικρής ΔΕΗ".

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στον ΑΗΣ Μελίτης

Ανακοίνωση ΣΟΧ 2/2014 για τον ΑΗΣ Μελίτης
Έντυπο Αίτησης για τον ΑΗΣ Μελίτης
Παράρτημα για τον ΑΗΣ Μελίτης

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...