.

Αντιδράσεις για το πολεοδομικό και χωροταξικό νομοσχέδιο

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδοτεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την «χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση», η συζήτηση του οποίου άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.


 «Η κυβέρνηση προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως συγκεκριμένες δεσμεύσεις της χώρας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν. Ταγαράς τονίζοντας τη διάσταση ότι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Σύσσωμη η αντιπολίτευση σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης βάλλοντας κατά του νέου νομοσχεδίου, καυτηριάζοντας παράλληλα την ακολουθούμενη διαδικασία στη Βουλή. Χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκτρωμα» και κάλεσε τους βουλευτές να εξεγερθούν και να μην αποδεχθούν τέτοια διαδικασία, διότι τότε επιτρέπουν στην κυβέρνηση να τους εξευτελίζει.
«Το Κράτος, που οφείλει να προγραμματίσει και να συντονίσει την μελλοντική παραγωγική δραστηριότητα και οικονομική ανάπτυξη στη χώρα, μέσω της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των τομέων της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, εκχωρεί σήμερα αυτό το δικαίωμα στα σχέδια των επιχειρηματικών κύκλων». Αυτή την βαριά καταγγελία διατυπώνει το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD) , ενώ η πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μαργαρίτα Καραβασίλη, με ανοιχτή επιστολή της προς τους πολιτικούς αρχηγούς, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και το σύνολο των ελλήνων βουλευτών ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου είτε την
καταψήφιση του στη Βουλή.


Πηγη: Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου