.

Αντιδρά η Κομισιόν στις εκπτώσεις της ΔΕΗ προς τις Εγχώριες Βιομηχανίες

Η Κομισιόν αντιδρά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση της ΔΕΗ να προσφέρει χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρισμού στις βιομηχανίες της χώρας μας, καθώς θεωρεί ότι είναι ενάντια στις αρχές του ανταγωνισμού
.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι γερμανικές βιομηχανίες απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στα δικά τους τιμολόγια μέσω της μείωσης του τέλους ΑΠΕ που καταβάλουν με βάση τις αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Κομισιόν θα αποφασίσει μέχρι τις αρχές Ιουλίου για το αν θα παραπέμψει την Ελλάδα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή τονίζει ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας πρέπει να γίνει από την πλευρά της προσφοράς και όχι από την πλευρά της ζήτησης. Επίσης, η Ε.Ε. ζητάει από την κυβέρνηση στοιχεία κόστους της ΔΕΗ, ώστε να αντιληφθεί αν η Επιχείρηση πουλάει στη βιομηχανία κάτω του κόστους, γεγονός που θα συνιστούσε επιδότηση.
Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής από τις Βρυξέλλες, έχει αναγνωρίσει μία μικρή επιδότηση 7-10 εκατ. ευρώ που την δικαιολογεί λόγω του γεγονότος ότι η ζήτηση σε ενεργοβόρες βιομηχανίες και ιδιαίτερα σε χαλυβουργίες έχει πέσει κατακόρυφα. Με τα νέα τιμολόγια θα γίνει δυνατή η είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών που αυξάνονται γεωμετρικά και θα μικρύνουν οι επισφάλειες της ΔΕΗ. Από την πλευρά της, η Ε.Ε. δεν δέχεται αυτήν την επιχειρηματολογία, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να προβάλλει τον προσωρινό χαρακτήρα των τιμολογίων για δύο χρόνια και το γεγονός ότι η πολιτική αυτή, στην υψηλή τάση, αφορά μόλις 41 πελάτες της ΔΕΗ.

Πηγη: energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου