.

Προσλήψεις 1.140 μόνιμων υπαλλήλων σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔHE

Προ των πυλών του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται δύο μεγάλες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Η ΔΕΗ AE και ο ΔΕΔΔΗΕ AE έχουν υποβάλει από τις αρχές του καλοκαιριού τα αιτήματά τους στο ΑΣΕΠ, που αφορούν την πρόσληψη 600 και 540 επιστημόνων και τεχνιτών αντίστοιχα, για τη στελέχωση των μονάδων τους σε ολόκληρη τη χώρα.
Το αίτημα της ΔΕΗ, αν και παλαιότερο, χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις προκειμένου να εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, ενώ n προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ είναι έτοιμη προς έκδοση.
Στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ, ο φορέας που συστάθηκε με προσωπικό από τη ΔΕΗ (διοικητικό και τεχνικό) ζήτησε πρόσφατα (στο τέλος Ιουνίου) την έγκριση και προκήρυξα μέσω ΑΣΕΠ 540 θέσεων μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, προκειμένου να καλύψει τις οργανικές του ανάγκες στην κεντρική του υπηρεσία στην Αθήνα, αλλά και στους υποσταθμούς που διατηρεί στην περιφέρεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», θα προσληφθούν 100 διπλωματούχοι Μηχανικοί, 90 πτυχιούχοι Μηχανικοί (απόφοιτοι ΤΕΙ), 290 Τεχνίτες (και συγκεκριμένα 283 Ηλεκτροτεχνίες Δικτύων και Υποσταθμών και 7 Χειριστές Μηχανημάτων), 40 Οικονομολόγοι και 20 επιστήμονες Πληροφορικής ΠΕ.
Η προκήρυξη υπολογίζεται να βγει μέσα στις επόμενες ημέρες, n εικοσαήμερη προθεσμία θα τρέξει έως τα μέσα Αυγούστου, ενώ οι επιτυχόντες θα επιλεγούν με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια).
Ειδικά για την κατηγορία των Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων (Εναερίτες), οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα περάσουν και από μία πρακτική δοκιμασία, προκειμένου να διαπιστωθεί n καταλληλότητά τους στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης.
Η πρακτική δοκιμασία θα διεξάγεται ενώπιον τριμελών επιτροπών και n επιτυχία της θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μοριοδότηση των λοιπών κριτηρίων του υποψηφίου.
ΔΕΗ
Η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, αναγνωρίζοντας το γεγονός του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας του ανθρώπινου δυναμικού της, της απώλειας τεχνογνωσίας (λόγω της αποχώρησης εργαζομένων για συνταξιοδότηση), αλλά και της αναγκαιότητας τήρησης των κανόνων ασφαλούς εκτέλεσης της εργασίας απέστειλε αίτημα στο ΑΣΕΠ, με το οποίο ζητά την πρόσληψη 600 εργαζομένων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.
Η πρώτη προκήρυξα αφορά ειδικό επιστημονικό προσωπικό (οικονομολόγοι και μηχανικοί), τα στελέχη δηλαδή που θα αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στην επιχείρηση μέσα στα επόμενα χρόνια. Για την πρόσληψή τους τα κριτήρια θα είναι αυστηρά, θα ζητούνται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών, ενώ οι υποψήφιοι θα είναι πτυχιούχοι Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί κατ Πολιτικοί Μηχανικοί.
Η δεύτερη προκήρυξα αφορά κυρίως τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και ορισμένους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής και άλλες Διευθύνσεις, τα Λιγνιτικά Κέντρα, τις Διευθύνσεις Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, τους Ατμοηλεκτρικούς και Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής. Σύμφωνα με το «Έθνος», οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες όλης της χώρας, ενώ η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αρκαδία, Βέροια και Χανιά.
Οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικούς Σταθμών, Ηλεκτρολόγους, Τεχνικούς Ορυχείων, Μηχανοτεχνικούς, Τεχνικούς Εξοπλισμού, Τεχνικούς ΜΕΚ, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγούς κ.ά.
Τόσο ο χρόνος έκδοσης των προκηρύξεων όσο και η διαδικασία, στο σύνολο της, θα υλοποιηθούν μέσω του ΑΣΕΠ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και την αξιολόγηση των αιτήσεων, την αποδοχή των τυχόν ενστάσεων, αλλά και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων επιλογής. Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων θα έχουν διάρκεια 20 ημερών.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου