.

ΟΙ Φοιτητές του ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας κατέκτησαν την δεύτερη θέση στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό διαγωνισμό «Business Talents»

Την Δεύτερη θέση επί του ομίλου τους κατέκτησαν οι Νικόλαος Κ. Βαρβέρης, Νικόλαος Βλάχος, Παναγιώτης Χ. Εμμανουηλίδης και Παντελής Τοψιδέλης, φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό διαγωνισμό Παγκοσμίως που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πάνω από εννιακόσιες (900) συμμετοχές ομάδων και συνολική διάρκεια τριών μηνών.

Η ομάδα των φοιτητών αφού πέρασε πλήθος φάσεων του διαγωνισμού μέσα από μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία επανα-αξιολόγησης του αποτελέσματος που είχαν κληθεί να φέρουν, καλέστηκαν να παραβρεθούν στον Μεγάλο Τελικό του διαγωνισμού στην Αθήνα εντός του κλειστού γυμναστηρίου Mets όπου και εξετάστηκαν σε πραγματικό χρόνο με αντίπαλες ακόμα 75 ομάδες. Το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα όχι μόνο την προσπάθεια των φοιτητών αλλά και το Ίδρυμα, αφού λίγο έλειψε να κατακτήσουν την κορυφή της πρώτης θέσης, γεγονός που αποδεικνύει την αξία της διαδραστικής μάθησης στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της επίμονης προσπάθειας φοιτητών που ξέρουν να διεκδικούν σε απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές τους.

Ο διαγωνισμός «Business Talents» είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός για Φοιτητές με χρήση Επιχειρηματικού Προσομοιωτή. Είναι εθνικός και διεθνής και αποτέλεσε μία συναρπαστική πρακτική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα μιας και ο τρόπος (εξέτασης) του αποτελέσματος έβγαινε μετά από ηλεκτρονικό μαθηματικό έλεγχο αυτόματα. Η διάρκεια του διαγωνισμού ήταν τρείς μήνες με συμμετοχές άνω των εννιακοσίων τριμελών ή τετραμελών ομάδων. Να σημειωθεί εδώ ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν τα καλύτερα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Ελλάδος και ομάδες με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και καθηγητές-σύμβουλους επιχειρήσεων στις αποστολές τους, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο αποτέλεσμα που έφεραν οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου