.

Έως τέλος Νοεμβρίου ενεργοποιείται το Επενδυτικό Ταμείο

Το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί το Επενδυτικό Ταμείο και να δώσει τα πρώτα δάνεια στις ΜμΕ.

Ωστόσο η πλήρης λειτουργία του πρώτου υπο-ταμείου του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου που αφορά στη χρηματοδότηση των ΜμΕ αναμένεται στις αρχές του 2015.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπεία Βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέλη της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών για να αλλάξει ο κανονισμός της ΕΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί μέρος από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων για την επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου στόχος της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας και σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός συναντήθηκε με στελέχη της google oι οποίοι θα παράσχουν τεχνογνωσία.
http://www.euro2day.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου