.

ΔΕΗ: Σημαντικά βραβεία στο διαγωνισμό Health & Safety Awards

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           Σημαντικά βραβεία για τη ΔΕΗ Α.Ε. στο διαγωνισμό
                                                   Health & Safety Awards

                       Υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και με την τιμητική υποστήριξη
                         του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. 

Τέσσερις σημαντικές διακρίσεις – δύο χρυσά και δύο ασημένια βραβεία – απέσπασε η ΔΕΗ Α.Ε. στο διαγωνισμό Health & Safety Awards, που πραγματοποιήθηκε στις 30.9.2014 στην Αθήνα υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και με την τιμητική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ΕΛ.ΙΝ.Υ.A.Ε.

Τα τέσσερα αυτά βραβεία αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι, για τις εταιρίες του Ομίλου της ΔΕΗ, ο σεβασμός στον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον αποτελεί βασικό στρατηγικό στόχο και τον ακρογωνιαίο λίθο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ απέσπασε:

    - Δύο βραβεία, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, στην κατηγορία «Ετοιμότητα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης», καθώς ο Όμιλος ΔΕΗ, με στόχο την κατάλληλη προετοιμασία και την πλήρη ετοιμότητα κάθε Μονάδας, σχεδιάζει και προσομοιάζει συνθήκες πραγματικής κρίσης, μέσω του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, επενδύοντας σταθερά στη συνεργασία των αρμόδιων φορέων σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό η ΔΕΗ έχει θέσει τις βάσεις για επαρκή επιχειρησιακή εξοικείωση, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει πλήρως το ρόλο και τις αρμοδιότητές του, την ώρα της κρίσης.

    - Επιπλέον, η ΔΕΗ απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας», με την προστασία του προσωπικού των αναδόχων, των επισκεπτών και όλων όσων έχουν πρόσβαση στις μονάδες και τις εγκαταστάσεις της, να αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους. Η Κριτική Επιτροπή αναγνώρισε και επιβράβευσε τις πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, προσπάθειες και μέτρα που εφαρμόζει ο Όμιλος στους εργασιακούς χώρους, όπου η Υγεία και Ασφάλεια τόσο των εργαζομένων της, όσο και όλων των συνεργατών και πελατών της αποτελεί πρωταρχικό μέλημα από την εποχή της ίδρυσής της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, η Επιχείρηση έχει αναπτύξει πανελλαδικά ένα πληρέστατο δίκτυο Ιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφάλειας, καθώς και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, κοινωνικής υποστήριξης, μέτρησης βλαπτικών παραγόντων, λήψης μέτρων πυρασφάλειας, διαχείρισης αποβλήτων και εν γένει πρόληψης επαγγελματικών κινδύνων για τους εργαζόμενους και για την καλύτερη προστασία του Περιβάλλοντος.
     - Τέλος, η ΔΕΗ απέσπασε ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης», για τις πολιτικές και δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού, έκδοσης οδηγιών και εκπαιδευτικού υλικού, κλπ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας και με απώτερο στόχο τη διαρκή μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Οι σημαντικές βραβεύσεις της ΔΕΗ στα Health & Safety Awards αποτελούν αναγνώριση της μακροχρόνιας στρατηγικής της Εταιρείας και όλων των μέχρι σήμερα προσπαθειών προς τη δημιουργία Βιώσιμης Ανάπτυξης, που προϋποθέτει: επίτευξη μιας υγιούς και περιβαλλοντικά βιώσιμης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, νέες επενδύσεις, νέες τεχνολογίες και νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές, συνεχίζοντας μία μεγάλη πορεία και τιμώντας μία ιστορία 60 και πλέον χρόνων στον εξηλεκτρισμό της χώρας.

Στην υλοποίηση της στρατηγικής μας αλλά και σε κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία της Εταιρείας – ειδικά μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε – τον κορυφαίο ρόλο διαδραματίζουν οι εργαζόμενοί μας. Οι δικές τους καθημερινές νίκες και αφοσίωση συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών μας, υλοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων για τη χώρα και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου.

Είναι καθήκον και προτεραιότητά μας να αναπτύσσουμε συνεχώς νέες πρακτικές, δράσεις και τεχνολογίες για τη βελτίωση της ασφάλειας και υγείας στην εργασία, με στόχο τη δημιουργία ακόμη πιο κατάλληλων και ασφαλών συνθηκών για αυτούς.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων τους, μέσω διαρκούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, με στόχο την επαγγελματική τους εξέλιξη και την ποιότητα ζωής στην εργασία.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου