.

Συνάντηση Κουκουλόπουλου - Μανιάτη για το θέμα των αποβλήτων στο Ορυχείο Καρδιάς

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Σχετικά με το ζήτημα της κατασκευής τριών νέων κυψελών για τη διαχείριση επικίνδυνων Βιομηχανικών Αποβλήτων στο ορυχείο Καρδιάς,  που δικαιολογημένα έχει ξεσηκώσει όλη την κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης, ζήτησα και συναντήθηκα με τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη,   στον οποίο έθεσα τα παρακάτω πολύ συγκεκριμένα ζητήματα:


1ο Έκανα σαφές ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να γίνεται οποιαδήποτε ενέργεια απουσία της κοινωνίας της Π.Ε. Κοζάνης και των θεσμικών της εκπροσώπων.

2ο Διαπίστωσα από τα στοιχεία που ζήτησα να έχω στη διάθεσή μου, ότι η εν λόγω απόφαση κυοφορείται, συστηματικά από το ΥΠΕΚΑ, εδώ και σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από το 2004, με αλλεπάλληλες Κυβερνήσεις  και με μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, όπου η αρμοδιότητα χορήγησης άδειας λειτουργίας, μεταφέρεται από τον αιρετό Νομάρχη το 2004, στον κρατικό Γενικό Γραμματέα το 2006. Όλη αυτή η μακρόχρονη διαδικασία δηλαδή εξελίχθηκε εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας.

3ο Επεσήμανα ότι τόσο για λόγους αρχής, όσο και ουσίας, το ΥΠΕΚΑ δεν μπορεί να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά, στη μοναδική περιοχή της Χώρας που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι διαθέτει αυξημένη ευαισθησία στο θέμα και πρωτοπορώντας έχει δώσει υποδειγματική λύση, με περιφερειακή διάσταση, στη διαχείριση των απορριμμάτων της.

Ο κ. Μανιάτης άκουσε με προσοχή τις θέσεις που αναπτύχθηκαν και δεσμεύθηκε να απαντήσει στο αίτημα που του έθεσα, για ευρεία σύσκεψη Φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Π.Ε. Κοζάνης, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου