.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας προτεραιότητα για τη διέλευση του ΤΑP- Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια

Το συντονισμό και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών των περιοχών, μέσα από τις οποίες περνάει ο Διαδριατικός Αγωγός TAP, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με την αυτοδιοίκηση και φορείς της περιοχής.
Ο κ. Καρυπίδης ενημέρωσε σχετικά με τις επαφές που είχε τόσο με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, όσο και με τα στελέχη διοίκησης της κοινοπραξίας του TAP.

Κύριος άξονας αναφοράς, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι να οριοθετηθεί με ξεκάθαρο και υπεύθυνο τρόπο απέναντι στην τοπική κοινωνία η πραγματική διάσταση του αγωγού TAP και να προσδιοριστεί μια περιφερειακή στρατηγική, με στόχο την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού, με κυρίαρχο κριτήριο τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν τη συμπαράσταση και τη σύμφωνη γνώμη τους στις ενέργειες της Περιφέρειας στη λογική της ενιαίας εκπροσώπησης.
Εντός διμήνου ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να υποβληθούν προτάσεις, τόσο για τα θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όσο και στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, προκειμένου στη συνέχεια να κωδικοποιηθούν και να σταλούν στην κοινοπραξία του TAP, ώστε να προγραμματιστεί η υλοποίησή τους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου