.

Με την εγγύηση του Δημοσίου, το δάνειο 150 εκατ. της ΕΤΕπ στη ΔΕΗ

Την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για δανεισμό της ΔΕΗ ύψους 150 εκατ. ευρώ προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Το δάνειο της ΕΤΕπ έχει 15ετή διάρκεια, περίοδο χάριτος 5 ετών και σταθερό επιτόκιο 1,943%. Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση του επενδυτικού έργου Δαναομή VI/B που αφορά στην επέκταση, ανακαίνιση και ενίσχυση των δικτύων διανομής Μέσης και Χαμηλής Τάσης όλης της χώρας με βασικό στόχο να συμβάλλει τόσο στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο για όσους νέους πελάτες ζητήσουν σύνδεση μέσα στην εξεταζόμενη τριετία (πρόβλεψη για 186.000), όσο και στην αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου για βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειάς του.
Η απόφαση του κ. Σταϊκούρα αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η ΔΕΗ σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής θα πρέπει να ενημερώσει εγκαίρως και σε κάθε περίπτωση προ διαστήματος 10 εργάσιμων ημερών από την εκάστοτε καταληκτική ημερομηνία πληρωμής, το Ελληνικό Δημόσιο, αιτούμενη την καταβολή από αυτό των οφειλόμενων ποσών. «Η δια της παρούσης επιβαλλόμενη στη ΔΕΗ ΑΕ υποχρέωση ενημέρωσης, δεν επηρεάζει καθ' οιονδήποτε τρόπο την εγγυητική ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της ΕΤΕπ», αναφέρει η απόφαση.
Η ΔΕΗ θα καταβάλει στο Δημόσιο για την παρεχόμενη εγγύηση του προμήθεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 1,50%.

 Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου