.

Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Η έλλειψη σχεδιασμού για την ανάπτυξη των ορυχείων του ΛΚΜ έχει οδηγήσει στη διάλυσης τους

Εδώ και λίγες μέρες η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β έχει τεθεί εκτός λειτουργίας (άγνωστο για πόσο διάστημα ακόμη) λόγω έλλειψης λιγνίτη (μειωμένα αποθέματα) από τα ορυχεία του ΛΚΜ.

Η απουσία σχεδιασμού, η ολιγωρία της Τοπικής Διοίκησης του Λ.Κ.Μ., της Γ.Δ/ΟΡ. και της Διοίκησης της ΔΕΗ, οι πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης της Επιχείρησης από την πολιτεία (Κυβερνήσεις - Υπουργεία) οδήγησαν τα ορυχεία του Λ.Κ.Μ στη διάλυση και για τρίτη συνεχή χρονιά σε αδυναμία τροφοδοσίας των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω.... Την ίδια ώρα έχουμε:

·        Η Διοίκηση της ΔΕΗ προχώρησε στο τέλος του 2014 (λίγες μέρες πριν τις γιορτές) σε έγκριση επαύξησης του αρχικού συμβατικού προϋπολογισμού της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου: «Διακίνηση 4.970.000 Μ3 αγόνων και λιγνιτικού κοιτάσματος από το πεδίο Μαραθούσας του ΛΚΜ» μέχρι ποσοστού 40%, ήτοι, μέχρι ποσού 1.858.212 ευρώ, καθώς και της αντίστοιχης χρονικής παράτασης του έργου για την εκτέλεση του αντικειμένου της επαύξησης από την Ανάδοχο εταιρεία του έργου.
·        Την μετακίνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα 2 εργαζομένων (Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.) από θέσεις «πρώτης γραμμής» σε υποδεέστερες και για ανεξήγητους λόγους συνιστούν βλαπτική μεταβολή και αντιστοιχούν σε παροπλισμό τους.

Το συνδ. κίνημα επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει την άσχημη κατάσταση των ορυχείων του Λ.Κ.Μ. χωρίς - από την Τοπική Διεύθυνση και την Ιεραρχία της Επιχείρησης - να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης τους.
Το  Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. διεκδικεί:
·        Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των ορυχείων με την εκπόνηση άμεσου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ανάπτυξη τους. Για την ορθολογική αξιοποίηση του λιγνιτικού δυναμικού του Λεκανοπεδίου έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και προοπτικά η ομαλή τροφοδοσία των Μονάδων της Μεγαλόπολης.
·        Την πρόσληψη του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού στα ορυχεία του Λ.Κ.Μ.
·        Την αποτελεσματική συντήρηση του πάγιου εξοπλισμού.
·        Την κατασκευή αποτελεσματικών έργων υποδομής που να αντέχουν στις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.
·        Την προμήθεια βοηθητικών μηχανημάτων, ανταλλακτικών και εργαλείων.

Το συνδ. κίνημα υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, της περιοχής και της χώρας, θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές Κυβέρνησης και Διοίκησης που οδηγούν σε βάρος της προοπτικής της ΔΕΗ και των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων.

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου