.

Εργατική Αλληλεγγύη: Καταγγελία για Τρομοκρατία στο Δουλεμπόριο των εργολάβων της υπερεκμετάλλευσης, στα Ορυχεία της ΔΕΗ

Καταγγελία

 Τρομοκρατία στο Δουλεμπόριο των εργολάβων της υπερεκμετάλλευσης, στα Ορυχεία της ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους του δουλεμπορίου μέσα από συλλογικές διαδικασίες (τρεις Γενικές Συνελεύσεις σε ισάριθμους χώρους εργασίας) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας κατ αρχήν τα δεδουλευμένα τους αλλά και συνολικότερα όλα τους τα δικαιώματα (εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά).

Είναι εργαζόμενοι στις πιο βαριές δουλειές των Ορυχείων κάτω από σκληρές εργασιακές συνθήκες, σ ένα πολύ επιβαρυμένο περιβάλλον, έχοντας συχνά και σοβαρά ατυχήματα.
Τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα και τα στοιχειώδη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα!!!
Αυτό δεν το θέλει και δεν το “επιτρέπει” κανένας εργοδότης, ούτε οι εργολάβοι αλλά ούτε και η ΔΕΗ, η οποία βολεύεται με πάμφθηνο και υπάκουο εργατοτεχνικό προσωπικό, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς δικαιώματα.
Την παραμονή της απεργίας άναψαν τα τηλέφωνα με εκβιασμούς και πιέσεις: “όποιος απεργήσει να μην ξανάρθει για δουλειά”.
Παρόλα αυτά κάποιοι εργαζόμενοι κατάφεραν να αντισταθούν στις πιέσεις και να απεργήσουν. Το Συνδικάτο μας έκανε σαφές και προς τον εργολάβο και προς τη ΔΕΗ πως αν τολμήσουν να απολύσουν απεργό αυτό θα είναι “αιτία πολέμου”.
Και παρότι υποσχέθηκαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις έκαναν ήδη τρεις με πλάγιους τρόπους μέσω αλλαγής συμβάσεων και μεταθέσεων σε άλλες εργολαβίες όπου ήξεραν ότι έληγαν οι συμβάσεις. Μέσα σ αυτούς και ένα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου μας στο Ορυχείο Καρδιάς.
Τους υποσχεθήκαμε ότι αν κάνουν απολύσεις δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και θα το κάνουμε. Προχθές επισκέφτηκε τα Ορυχεία, μετά από πρόσκλησή μας, η επιθεώρηση Εργασίας για έλεγχο και αυτό δεν άρεσε όχι μόνο στους εργολάβους αλλά και στα στελέχη της ΔΕΗ που εκτός των άλλων θεωρούν τα Ορυχεία ιδιοκτησία τους, γιαυτό και οι απειλές στρέφονται πλέον και ενάντια στα στελέχη του Συνδικάτου.
Τους προειδοποιούμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του πολέμου που αυτοί τον κήρυξαν και εμείς που όλα μας τα χρόνια μάθαμε να αγωνιζόμαστε δε θα βάλουμε την ουρά στα σκέλια.
Απαιτούμε να πάρουν πίσω όλες τις απολύσεις, να πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα, να αμείβουν νόμιμα και αξιοπρεπώς τους εργαζόμενους.
Καλούμε την κυβέρνηση και τα στελέχη της να παρέμβει για την τήρηση της νομιμότητας και να υλοποιήσει τις προγραμματικές της δηλώσεις επί του συγκεκριμένου θέματος.
Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τα εργατικά Κέντρα του νομού και τα Πρωτοβάθμια Συνδικάτα της ΔΕΗ να παίξουν επιτέλους το θεσμικό τους ρόλο αλλιώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους των εργολάβων και του δουλεμπορίου και τους καλούμε να μη φοβηθούν, να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους.
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί!”

Οι τακτικοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους όχι μόνο σαν έκφραση συμπάθειας αλλά κυρίως γιατί είναι αυτό το μέλλον που ετοιμάζουν και γι αυτούς.


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ίση αμοιβή για ίση εργασία

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Κοζάνη 11/3/2015

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου