.

Ραχήλ Μακρή: Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν είναι ο γάιδαρος του Χότζα για να στοχοποιούνται από αντικυβερνητικές μεγαλοστομίες και μικρόφωνα εργολάβων

Τις τελευταίες μέρες η επικοινωνιακή λάσπη που δέχονται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ΑΕ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνά την κυριολεκτική λάσπη των ορυχείων.
Στα ορυχεία και τα ΑΗΣ του νομού Κοζάνης οι εργαζόμενοι διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή για να μπορούν κάποιοι να έχουν ρεύμα στα μικρόφωνα τους και να τους κατηγορούν ότι λαμβάνουν αύξηση 6 ευρώ την ημέρα.


Είναι τα ίδια μικρόφωνα που κατηγορούν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μεροληψία και ξεχνούν, τυχαία, ότι οι διαπραγματεύσεις της συλλογικής σύμβασης άρχισαν στην διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ότι η Συλλογική Σύμβαση φέρει την υπογραφή της διοίκησης, που διορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Τα ίδια μικρόφωνα δεν μιλούν για την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ενώ μείωνε τους μισθούς στους εργαζομένους, αύξανε συνεχώς τα τιμολόγια ενώ τα κόμματα τους αρνούνταν να πληρώσουν τις βεβαιωμένες οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας προβλήματα στην επιχείρηση.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων έχει πάγια θέση υποστήριξης ελεύθερων από οποιαδήποτε παρέμβαση συλλογικών συμβάσεων.
Οι καταναλωτές δεν θίγονται καθώς στο επόμενο διάστημα το Υπουργείο θα νομοθετήσει την μείωση των τιμολογίων σε ευαίσθητες, τουλάχιστον, πληθυσμιακές ομάδες και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.
Η Κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε θα σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ που θα χρέωνε τους πολίτες με τα κέρδη των ιδιωτών. Ως Βουλευτής της ενεργειακής καρδίας της Χώρας θα συνεχίσω τον αγώνα για την κατάλυση του εργασιακού μεσαίωνα στην ΔΕΗ, την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας επιχείρησης και την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών. 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου