.

ΜΕΤΑ ΔΕΗ: Για τα σενάρια για την Μικρή ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι με πίεση των δανειστών επανέρχεται το θέμα της Μικρής ΔΕΗ σε επικείμενη συμφωνία, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τη δήλωση του υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνη ότι η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται παρά μόνο ανασυγκροτείται. Όπως επίσης συμφωνούμε και με τις δηλώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι ασύμφορη.

Το ΜΕΤΑ ΔΕΗ είχε και έχει ξεκάθαρες θέσεις για το θέμα της ΔΕΗ και έδωσε αγώνα μαζί με όλους τους συναδέλφους για να αποτρέψει τον τεμαχισμό και την πώληση της ΔΕΗ από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε μπροστάρηδες σε οποιοδήποτε Νομοσχέδιο θα επιβουλεύεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ αν και πιστεύουμε πως αυτή η παρούσα κυβέρνηση δε θα φέρει τέτοιο νομοσχέδιο στη Βουλή αλλά αντιθέτως περιμένουμε να φέρει Νομοσχέδιο που θα καταργεί τον προηγούμενο Νόμο της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που ξεπουλά τη ΔΕΗ και τον Ορυκτό πλούτο της χώρας.
Εξάλλου η θέση της σημερινής κυβέρνησης για τη ΔΕΗ υπήρξαν πάγιες θέσεις του Συνδικάτου και τις παράταξής μας.
Αδιαπραγμάτευτη θέση της παράταξής μας είναι ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες πολίτες.



Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΑ ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου