.

Πρόγραμμα αξιολόγησης πεδίου της υποψηφιότητας του Γεωπάρκου Τηθύος

Αξιότιμοι κύριοι,

Η αίτηση μας έχει επιτυχώς περάσει το αρχικό στάδιο αξιολόγησης και έχει αναγνωριστεί ως υποψήφιο μέλος του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων. Στα πλαίσια της αξιολόγησης της υποψηφιότητας θα γίνει αξιολόγηση πεδίου από αξιολογητές από το Δίκτυο Γεωπάρκων τον Ιούλιο. Οι αξιολογητές της υποψηφιότητας μας είναι οι Prof. MAURIZIO BURLANDO από την Γένοβα Ιταλίας και η Dr. Vesa Krokki από το Oulu Φιλανδίας.


Για την αξιολόγηση έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από συναντήσεις, επισκέψεις και επισκέψεις πεδίου από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 23 Ιουλίου. Το προσωρινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

20 Ιουλίου: Άφιξη των αξιολογητών στην Θεσσαλονίκη, μετακίνηση στην πόλη της Σιάτιστας για την πρώτη επίσκεψη στο Ορειβατικό Καταφύγιο Σιάτιστας, Βούρινος. Διανυκτέρευση στα Γρεβενά.

21 Ιουλίου: Επίσκεψη πεδίου στην ανατολική περιοχή του Γεωπάρκου Τηθύος (Μηλιά – Παλαιοντολογικό Μουσείο, Βούρινος – Γρεβενά, Χρώμιο – Κοζάνι, Βουνάσα – Δεσκάτη με βραδινή συνάντηση στην Δεσκάτη). Διανυκτέρευση στα Γρεβενά.

22 Ιουλίου: Επίσκεψη πεδίου στην δυτική περιοχή του Γεωπάρκου Τηθύος (Αννίτσα – Μνημείο Πεσόντων, Βασιλίτσα, Σταυρός – Βάλια Κάλντα και Πορτίτσα – Σπήλαιο). Βραδινή συνάντηση στα Γρεβενά. Διανυκτέρευση στα Γρεβενά.

23 Ιουλίου: Τελική συνάντηση στα Γρεβενά. Αναχώρηση των αξιολογητών για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Με την επιτυχή αξιολόγηση πεδίου, αναμένουμε τα αποτελέσματα της υποψηφιότητας του Γεωπάρκου Τηθύος να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο: α) Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων θα δημοσιοποιήσει την απόφασή του στο 13ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων που θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από το Rokua Geopark στην Φιλανδία, β) Το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 16-18 Σεπτεμβρίου στο 4ο Asia–Pacific Geoparks Conference που θα πραγματοποιηθεί στο San’in Kaigan Global Geopark, Ιαπωνία.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με προτάσεις για την αξιολόγηση πεδίου που έχει προγραμματιστεί.

Με τιμή

Δρ. Θεμιστοκλής Λαζαρίδης

Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Πηγη: www.kozan.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου