.

TAP: Έως 31 Αυγούστου η κτηματογράφηση χωραφιών

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα δέχονται δηλώσεις τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης του αγωγού TAP από αγρότες των περιοχών που θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου. Η διαδικασία της κτηματογράφησης είναι απαραίτητη προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες της γης που θα δεσμευτεί για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η κατασκευή του αγωγού. (Αναλυτικά  στο site της Κοινοπραξίας εδώ)

Μετά την λήξη της προθεσμίας θα υπάρξει απαλλοτρίωση όσων χωραφιών δεν δηλωθούν
Οι ιδιοκτήτες και χρήστες γης κατά μήκος του ελληνικού τμήματος του αγωγού καλούνται να προσέλθουν σε κάποιο από τα Γραφεία Κτηματογράφησης προκειμένου να πληροφορηθούν εάν η ιδιοκτησία τους επηρεάζεται από τον αγωγό και να ελέγξουν εάν η εταιρεία TAP διαθέτει πλήρως επικαιροποιημένα στοιχεία για την κυριότητα και τη χρήση της γης τους.
Από τον Νοέμβριο του 2013, έχουν συσταθεί συνολικά 22 Γραφεία Κτηματογράφησης και 100 Κέντρα Πληροφόρησης σε 27 δήμους κατά μήκος του ελληνικού τμήματος του αγωγού TAP, καθώς και δύο Γραφεία Κτηματογράφησης στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Εάν η γη σας επηρεάζεται από τον TAP, ή εάν θέλετε να πληροφορηθείτε εάν πρόκειται να επηρεαστεί, παρακαλείσθε να προσέλθετε στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής σας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου