.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Θεματική Ημερίδα Εργασίας για την Εξειδίκευση των Δράσεων του Κλάδου της Γούνας με τη Διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στο Πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας

Θεματική Ημερίδα Εργασίας για την εξειδίκευση των δράσεων του κλάδου της γούνας με τη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο DEDIS στην Καστοριά  με ώρα έναρξης 9 π.μ., παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξανδρου Χαρίτση.
Την ημερίδα εργασίας διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ), στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας  οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συνεισφέρουν ενεργά στη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, για τις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Έρευνα-καινοτομία και νέες τεχνολογίες στην εκτροφή γουνοφόρων ζώων
2. Έρευνα και καινοτομία στον κλάδο της γούνας
3. Τεχνολογίες παραγωγής μεταποίησης της γούνας
4. Δικτύωση Νέες Αγορές -Συνέργειες-Προώθηση
Στόχος της θεματικής ημερίδας είναι η καταγραφή των προτάσεων και ιδεών για τα θέματα έρευνας καινοτομίας και νέων τεχνολογιών που αφορούν στη βελτίωση και ενίσχυση του κλάδου της γούνας που θα αποτελέσουν και το αντικείμενο των πρώτων προσκλήσεων του ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020 για την ενίσχυση των δράσεων με δικαιούχους τις ΕΥΔΕΠ_ΠΔΜ.
Η RIS3 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την «επιχειρηματική ανακάλυψη» και ως εκ τούτου για την επιτυχή εφαρμογή της απαιτείται η ισχυρή συμμετοχή των πραγματικών εκφραστών της επιχειρηματικότητας, των ίδιων των επιχειρηματιών, οι οποίοι και θα προσφέρουν την απαραίτητη γνώση.
Στην  ημερίδα  θα  παρευρεθούν  επιχειρηματίες  του  κλάδου,  εκπρόσωποι  της  κυβέρνησης,  πολιτικό προσωπικό, εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής, φορείς και επιστήμονες του κλάδου της γούνας και είναι ανοιχτή στο κοινό που επιθυμεί να την παρακολουθήσει.
Πληροφορίες σχετικά με τη θεματική ημερίδα εργασίας βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ) http://www.pepdym.gr στην ενότητα της 5ης Προγραμματικής Περιόδου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου