.

Σύμβαση των Σωληνουργειων Κορίνθου με τον TAP

Στα Σωληνουργεία Κορίνθου ανέθεσε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) τη σύμβαση προμήθειας σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, μήκους περίπου 495 χιλιομέτρων, για το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα.
Η σύμβαση αφορά συνολικά περίπου 270.000 τόνους χαλυβδοσωλήνων, διαμέτρου 48 ιντσών, και ανατέθηκε στα Σωληνουργεία Κορίνθου, σε συνεργασία με την ιαπωνική Marubeni-Itochu Steel, έναν εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών χάλυβα παγκοσμίως, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού και αυστηρής διαδικασίας επιλογής. Οι παραδόσεις των σωλήνων αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2016 και να ολοκληρωθούν το 2017.

Οπως σημειώνει η θυγατρική του ομίλου Viohalco στην ανακοίνωσή της, η ανάληψη του έργου επιβεβαιώνει τη θέση της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου ανάμεσα στους σημαντικότερους προμηθευτές σωλήνων για τον κλάδο της ενέργειας παγκοσμίως. Επιπλέον, αυξάνεται σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών της, ενισχύοντας έτσι τις θετικές προοπτικές και για τις επόμενες χρήσεις, ενώ αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού στόχου της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου για τη συμμετοχή της στα μεγάλα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Δεδομένης της σημασίας, του μεγέθους και της διάρκειας υλοποίησης του αναληφθέντος έργου, θα έχει σημαντικές θετικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Θίσβης Βοιωτίας, όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

kathimerini.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου