.

ΓΕΝΟΠ: Με τον Υπουργό ΠΕΝ συναντήθηκε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για το θέμα του ΑΔΜΗΕ

Με το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (17/12) η συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Το επίμαχο θέμα του ΑΔΜΗΕ, σε σχέση με τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ Κυβέρνησης και Δανειστών, έχει εγείρει πολλά ερωτήματα επί των οποίων θεωρήθηκε επιβεβλημένη τη συνάντηση με τον Υπουργό, προκειμένου όχι μόνο να αποσαφηνιστεί μία σειρά καίριων και ζωτικών πραγμάτων αλλά και να υπάρξει η δυνατότητα να διατυπωθούν δια ζώσης και επισήμως, οι θέσεις της ΓΕΝΟΠ.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για μία ακόμα φορά τόνισε ότι, η εφαρμογή του μοντέλου ITO που επιλέχθηκε με το Νόμο 4001 του 2011, είναι απόλυτα συμβατή με την Οδηγία 2009/72 EK και ως εκ τούτου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατανοήσει και να εξηγήσει την προβαλλόμενη αναγκαιότητα αλλαγής του συγκεκριμένου μοντέλου.
Ο Υπουργός ενημέρωσε την Ομοσπονδία αναλυτικά για τα όσα προβλέπει η νέα συμφωνία, με την οποία η Κυβέρνηση απορρίπτει το προηγούμενο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ, με βάση το Νόμο 4237/14 που ψήφισε η τέως Κυβέρνηση κατ΄εντολή των Δανειστών.
Περαιτέρω ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι σε όλες τις φάσεις προς την υλοποίηση της συμφωνίας, θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία και ενημέρωση με την Ομοσπονδία.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία εξέλιξης της νέας συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και Δανειστών στοχεύοντας πάντα στο να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του Ομίλου ΔΕΗ η οποία:
- Αποτελεί εγγύηση για τη λειτουργία της αγοράς.
- Διασφαλίζει την χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας για τον καταναλωτή
- Διασφαλίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα και ρόλο της επιχείρησης,
ενώ θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, η διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα ενημερώνει άμεσα τους εργαζόμενους του Ομίλου, για κάθε νεώτερο επί του θέματος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου