.

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΝ με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο και τον Αντιδήμαρχο Αμυνταίου Αβραάμ Θεοδωρίδη. Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα της λειτουργίας και επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, Βεύης, Κλειδιού, της λειτουργίας των ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης, η μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων καθώς και η δυνατότητα σχεδιασμού νέας χάραξης, μέσα από τα ορυχεία της Βεύης, του τμήματος της Εγνατίας Οδού Ξινό – Διασταύρωση Αμμοχωρίου – Φλώρινα.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ορυχείο Αχλάδας μέσω της συνεννόησης των εμπλεκόμενων μερών. Οι προτάσεις της Περιφέρειας για τα υπόλοιπα θέματα θα εξεταστούν ως προς τις λεπτομέρειες, αλλά και τις αλληλεπιδράσεις τους, προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η κατάσταση και να αναδειχθούν οι πιο πιθανές λύσεις.

Στοιχεία αυτής της επεξεργασίας αποτελούν βεβαίως, η ανάγκη στήριξης της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, οι γενικές κατευθύνσεις για την σταδιακή μείωση της χρήσης του λιγνίτη, το δικαίωμα και η ανάγκη της ΔΕΗ να εκμεταλλεύεται ορθολογικά τους πόρους της, οι πραγματικές ανάγκες που καλείται να καλύψει το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής στο σύνολό του.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου