.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (επιπέδου Μάστερ) με έδρα την πόλη της Καστοριάς και αντικείμενο “Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων”

To Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (επιπέδου Μάστερ) με έδρα την πόλη της Καστοριάς και αντικείμενο:
“Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων” (Energy Technologies and Management)
Η παρουσίαση, σε ανοικτή εκδήλωση, θα γίνει την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 7.00 μμ στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο Έσπερος (Φουντουκλή, Καστοριά, τηλ. 2467 024 670). Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι στόχοι, η δομή, η φιλοσοφία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.


Η Δυτική Μακεδονία, με την παρουσία των πολύ σημαντικών λιγνιτικών αποθεμάτων και των μεγάλων ενεργειακών κέντρων, διαδραματίζει ιδαίτερο ρόλο στο ενεργειακό γίγνεσθαι της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης. Η θέση της περιοχής, ως ενεργειακού πόλου, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και να αποκτήσει νέα διάσταση, με την διέλευση του ∆ι-Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου (South corridor). Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου, που συνεπάγεται την προσαρμογή των υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων υποδομών, δημιουργεί νέες προοπτικές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Το Π.Μ.Σ. πουν στοχεύει στην ανάπτυξη και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στις τεχνολογίες διαχείρισης και αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (Ορυκτών και Ανανεώσιμων), αναμένεται να συμβάλει θετικά στην αξιοποίηση των νέων ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και λειτουργίας στον ενεργειακό τομέα, και συνεπώς να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο νέο εργασικό και οικονομικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016–2017, και θα ακολουθήσουν νεότερες και αναλυτικότερες ανακοινώσεις στον τύπο και την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.uowm.gr).

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου