.

Σκουρλέτης: Η ΔΕΗ σχεδιάζει δέκα νέες πρωτοβουλίες επέκτασης των δραστηριοτήτων της

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αφήνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στη ΔΕΗ είτε σε ιδιώτη πάροχο.
Εκτιμά ότι με το νέο σύστημα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις (πέραν της έκπτωσης 15% σε συνεπείς πελάτες), υπό την προϋπόθεση να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Σε ότι αφορά το νέο ρόλο της ΔΕΗ επισημαίνει ότι προετοιμάζονται πάνω από 10 project που αφορούν νέες πρωτοβουλίες της εταιρίας και επέκταση των δραστηριοτήτων της, ενώ καθιστά σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής στις ενεργειακές επιχειρήσεις, όπως στη ΔΕΗ, παρά την ύπαρξη του σχετικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδική αναφορά κάνει στην συνέντευξη του ο κ. Σκουρλέτης και στο θέμα του αποκλεισμού της βιομηχανίας από τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι το μέτρο των δημοπρασιών ρεύματος υπηρετεί τη λογική της ανακατανομής των μεριδίων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανοίγματός της δεν είναι μέτρο άμεσης ενίσχυσης της βιομηχανίας. Προσθέτει ωστόσο ότι «εάν ομάδες βιομηχανικών επιχειρήσεων συστήσουν από κοινού μια εταιρεία προμήθειας με σκοπό να προμηθεύονται φθηνότερο ρεύμα αλλά όχι μόνον για τους εαυτούς τους, ενδεχομένως να μην υπήρχε πρόβλημα με την επιτροπή ανταγωνισμού.»

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου