.

Συνέντευξη του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη: "Η ΔΕΗ οφείλει να σεβαστεί την ιστορία της περιοχής και να αναδείξει μια κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική"

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης και στην πρωϊνή εκπομπή «Πρωϊνές Διαδρομές, μαζί», με τους δημοσιογράφους
Δέσποινα Αμαραντίδου και Κώστα Δαβάνη, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την περιοχή και κυρίως στη σχέση της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες.

O κ. Μουμουλίδης ζήτησε να αποτραπεί άμεσα και δυναμικά η απόφαση για την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων ιστορικών κτιρίων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που προχωρά η ΔΕΗ, με σκοπό την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του λιγνίτη που βρίσκονται στο υπόστρωμα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της γύρω περιοχής.
Ο βουλευτής Κοζάνης κάλεσε παράλληλα την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και την κοινωνία να διεκδικήσουν την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων υπέρ της τοπικής κοινωνίας με ένα σχέδιο που θα έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.
Ο Θέμης Μουμουλίδης ο οποίος έχει ενημερώσει τόσο τον Υπουργό Ενέργειας όσο και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ, εδώ και αρκετούς μήνες, για την πρότασή του σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα ληφθεί τελικά η πολιτική απόφαση, που θα αποκαθιστά αδικίες και ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στο κεφάλαιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της περιοχής.
Ο κ. Μουμουλίδης υπογράμμισε ακόμα, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένα δίλημμα, προτείνοντας τη δημιουργία Βιομηχανικού – Ιστορικού πάρκου, που θα ενώνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με την είσοδο της πόλης, περιλαμβάνοντας και τις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ.
Ο βουλευτής καταλήγοντας επεσήμανε ότι η ΔΕΗ, οφείλει να αναδείξει μία κοινωνικά ευαίσθητη και υπεύθυνη πολιτική, αποδίδοντας σταδιακά στην κοινωνία ποιοτικά αντισταθμίσματα.
Το θέμα θα ζητήσει να συζητηθεί τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Πτολεμαΐδας, καθώς όπως υποστήριξε η κοινή διεκδίκηση σε μια περιοχή που η ΔΕΗ χρωστά τα μέγιστα, θα πρέπει να γίνει συντονισμένα για να υπάρξει αποτέλεσμα προς αυτή την κατεύθυνση και χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου