.

Ημερίδα: "Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη - Δυτική Μακεδονία ώρα μηδέν"

«Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη  - Δυτική Μακεδονία  ώρα μηδέν», είναι το θέμα της ημερίδας που συνδιοργανώνουν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο 9 Ιουλίου στην αίθουσα "Κοβεδάρειο" στην Κοζάνη.
Για τη Δυτική Μακεδονία η αξιοποίηση του λιγνίτη αποτέλεσε και αποτελεί, όρο οικονομικής επιβίωσης. 
Η δραστηριότητα που αναπτύσσεται στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής της περιοχής, καθίσταται κυρίαρχος παραγωγικός συντελεστής και ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος «εργοδότης».
Η ανάπτυξη της χώρας μας και η ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής, πέρασαν μέσα από την αξιοποίηση του «εθνικού» (& φθηνού) μας καυσίμου.
Η ύπαρξη και η λειτουργία της ΔΕΗ μέσα από την δυνατότητα χρήσης των λιγνιτών, αποτέλεσαν διαχρονικά τον δυνατό κρίκο στην αλυσίδα της Εθνικής μας οικονομίας.
Όσο και αν απειλείται από εισαγόμενα καύσιμα ή εισαγωγές φθηνού ρεύματος, ο λιγνίτης θα αποτελεί πάντα βασική και ασφαλή πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Στόχος, μέσα από την διοργάνωση της ημερίδας, είναι η δημιουργία μιας ξεκάθαρης εικόνας επί των σχεδίων και του σχεδιασμού που υπάρχει και η ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου -μέσα από την διατύπωση διαφόρων θέσεων- που θα συνδράμει στην βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και στη δημιουργία προοπτικών.



Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου