.

Η ΓΕΝΟΠ μπλόκαρε τη Γ.Σ. της ΔΕΗ για απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

Αναβλήθηκε για την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, καθώς οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εισήλθαν στο χώρο, σήκωσαν πανό και επιχειρούσαν να διακόψουν τις διαδικασίες ώστε να μην ληφθούν αποφάσεις για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

Σημειώνεται ότι αρχικά δεν επετράπη η είσοδος σε περίπου 50 συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της ΓΣ. Ωστόσο, μετά από συνεννόηση και εκατέρωθεν διαβουλεύσεις, οι συνδικαλιστές εισήλθαν στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση, καλώντας τη διοίκηση της Επιχείρησης να μην συνδέσει το όνομά της με το διαμελισμό της εταιρείας και προειδοποιώντας κάθε επίδοξο επενδυτή ότι οι εργαζόμενοι θα σταθούν εμπόδιο σε όλες τις κινήσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ. Είναι μια συνέλευση που θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους, είπε ο κ. Αδαμίδης, καταθέτοντας αίτημα για αναβολή της συνέλευσης.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ότι ο κ. Παναγιωτάκης επιχείρησε να ξεκινήσει τη διαδικασία, κάτι που ωστόσο δεν έγινε καθώς οι συνδικαλιστές ανέβηκαν στο βήμα της συνέλευσης καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση της διαδικασίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, τον λόγο είχε πάρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτης, λέγοντας ότι κατά την διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου διασφαλίστηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης, αλλά και ο δημόσιος χαρακτήρας των δικτύων. "Καταλήξαμε σε συμφωνία που αποζημιώνει την ΔΕΗ, εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και δημιουργεί προϋποθέσεις για την ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ να παίξουν τον δικό τους ρόλο στις νέες συνθήκες", είπε. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ύφεσης των ανεξόφλητων οφειλών, ενώ προανήγγειλε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανοίγει δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι οφειλές του δημοσίου. Θα γίνουν κοινές προσπάθειες με την διοίκηση της ΔΕΗ για να πάει ένα μέρος της δόσης για την εξόφληση των οφειλών του δημοσίου προς της ΔΕΗ, είπε.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου