.

2ο Εργαστήριο Γνώσης (Learning Lab) για περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα


Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση

Το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης διοργανώνουν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SecureChain το 2ο Εργαστήριο Γνώσης (Learning Lab) στις θεματικές του περιβάλλοντος και της οικονομίας των ΜΜΕ.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΕΒΕ Κοζάνης, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 5:30 το απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τους εταίρους του έργου από την Αυστρία και την Καταλονία για την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία.
Καλούνται να συμμετάσχουν Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία στους τομείς της βιομάζας, του ξύλου, των επίπλων, των τροφίμων, των κατασκευών και γενικότερα σε τομείς που συνδέονται με τη ενέργεια και το περιβάλλον.
Το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο SECURECHAIN, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon2020, για την ανάπτυξη βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας σε 6 επιλεγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Μακεδονία. Στόχος του έργου είναι η εξασφάλιση στερεάς βιομάζας μακροπρόθεσμα, χωρίς αύξηση του ανταγωνισμού με άλλες χρήσεις της γης και χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αντίθετα, η χρήση της βιομάζας με έναν ενεργειακά αποδοτικό τρόπο θα επιτρέψει στη βιώσιμη βιοενέργεια να συμβάλει σημαντικά στην προστασία έναντι της κλιματικής αλλαγής.


Πληροφορίες
Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας
Ιωάννης Φάλλας
Διευθυντής
Νικόλαος Ντάβος
Διαχειριστής
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
24610 – 53560, 24610 – 53562



Πρόγραμμα της ΕΕ

Το SECURECHAIN χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και Kαινοτομίας «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιχορήγησης Νο. 646457 για το χρονικό διάστημα από 01/04/2015 έως 31/03/2018.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου