.

ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ μεταξύ των ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο νέο υπερταμείο

Αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο νέο υπερταμείο θα μεταφερθεί η συμμετοχή του Δημοσίου σε άλλες 8 κρατικές εταιρείες και συγκεκριμένα η συμμετοχή σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΕΑΒ, σύμφωνα με το τεχνικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του σημερινού τύπου, στο νόμο για την εφαρμογή του μνημονίου προβλέπεται πως θα μεταφερθούν άμεσα στο υπερταμείο οι έξι πρώτες κρατικές εταιρείες και συγκεκριμένα οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ.

Στη συμφωνία με τους δανειστές προβλέπεται, επίσης, πως μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει διαμορφωθεί η λίστα ώστε να μεταφερθούν στο υπερταμείο όλες οι κρατικές εταιρείες.

Από το κείμενο του τεχνικού μνημονίου προκύπτει πως στο υπερταμείο θα μεταφερθεί και το ποσοστό που θα κατέχει το δημόσιο στον ΑΔΜΗΕ όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία «αποκοπής» από τη ΔΕΗ και εισόδου στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό 20% - 24%.
Επίσης, προκύπτει ότι ειδικά για την ΕΑΒ η κυβέρνηση και οι θεσμοί θα συναποφασίσουν αν έχει εμπορική δραστηριότητα ή καλύπτει καθαρά αμυντικούς σκοπούς της χώρας. Αν υπερισχύσει η άποψη πως καλύπτει αμυντικούς σκοπούς τότε δεν θα μεταφερθεί στο υπερταμείο.
Τέλος, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να εξεταστεί η μεταφορά στο υπερταμείο και της ΕΚΧΑ, της εταιρείας που διαχειρίζεται τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και εισπράττει τα σχετικά τέλη.
Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου