.

Μέτρα στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας από το ΥΠΕΝ στην ευρεία σύσκεψη υπο τον Σκουρλέτη

Μέτρα για τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της αλλαγής του ενεργειακού τοπίου συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, στην οποία αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να συλλέξει, να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει τις σχετικές προτάσεις.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την εξάρτηση της περιοχής από τον λιγνίτη, την καθοριστική συμβολή της στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας, τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει ή προβλέπεται να εμφανιστούν στο μέλλον.

Στόχος του υπουργείου όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση είναι η αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων και η επεξεργασία μέτρων σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς, εντός της συνολικότερης ενεργειακής και αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και πολλά χρονίζοντα προβλήματα τα οποία φαίνεται ότι απαιτούν μονάχα πολιτική βούληση, όπως η επιστροφή εδαφών που δεν έχουν αποζημιωθεί από τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, ώστε να διατεθούν σε καλλιεργητές, η αλλαγή προσέγγισης στην αποκατάσταση εδαφών, η αποθήκευση των χωμάτινων όγκων.

«Η κύρια προσέγγιση της πολιτικής ηγεσίας για μια ισχυρή ΔΕΗ στη νέα ενεργειακή εποχή, θέτει τα ζητήματα της παρουσίας της Επιχείρησης στην περιοχή και τα κρίσιμα θέματα των συμπράξεων και της εξωστρέφειάς της, σε νέα βάση, προκειμένου να επιτευχθεί οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα, ανάλογο με τις ανάγκες που προέχουν», τονίζει το ΥΠΕΝ.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελισάβετ Παναγιωτίδου, Παναγιώτης Πλακεντάς, Στέφανος Μπίρος. Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αμυνταίου Βαγγέλης Ακριτίδης και Αβραάμ Θεοδωρίδης, στελέχη της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης. Επίσης, οι βουλευτές Κοζάνης, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Ντζιμάνης, καθώς και οι βουλευτές Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και Κώστας Σέλτσας.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου