.

ΓΕΝΟΠ: Ευθύνη όλων μας να μην επαναληφθεί το περιστατικό της Ζακύνθου

Σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η ΔΕΗ για την άνανδρη επίθεση εναντίον συναδέλφων του ΔΕΔΔΗΕ στη Ζάκυνθο, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:


Καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά την εγκληματική επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό τους, εκφράζουμε την έκπληξή μας για την όψιμη αντίδραση της ΔΕΗ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το γεγονός. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η ΔΕΗ εγκαλεί για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ (η οποία σαφέστατα έχει βαρύτατες ευθύνες) και τη νουθετεί στην ουσία (ασχέτως αν εκφράζει βεβαιότητα) να «κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες» και να προστατέψει τους εργαζομένους ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.

Βεβαίως αυτό δεν μας δημιουργεί καμιά απολύτως απορία καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νουθεσίες προς τη διοίκηση της ΔΕΗ κάνει και ο εποπτεύων υπουργός, ο οποίος με δηλώσεις του για το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών «κλείνει το μάτι» στους κακομαθημένους πελάτες της ΔΕΗ γεγονός που συνιστά ταυτόχρονα και ωμη διοικητική παρέμβαση στη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας.

Είναι γνωστό ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τους συναδέλφους που τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ενώ ήδη βρίσκεται στη Ζάκυνθο κλιμάκιό της και στελέχη της ΕΤΕ/ΔΕΗ για συμπαράσταση και ότι άλλο χρειαστεί.

Καλούμε τις διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους προστατεύοντας τους εργαζομένους και να πράξουν τα δέοντα ώστε τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού να μην επαναληφθούν.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναμένει από τις αρμόδιες αρχές την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και δηλώνουμε ότι ΔΕΝ θα ανεχθούμε την επανάληψη τέτοιων φαινόμενων στο μέλλον.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου