.

ΔΕΗ: Κατατέθηκε η δεύτερη προκαταβολή για την Πτολεμαΐδα V

Την πληρωμή της δεύτερης προκαταβολής για την κατασκευή της νέας Λιγνιτικής Μονάδας “Πτολεμαΐδα V”, γνωστοποίησε η ΔΕΗ. - See more at:

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Επιχείρηση, σε συνέχεια της υποβολής από τον ανάδοχο κατασκευής της νέας Λιγνιτικής Μονάδας “Πτολεμαΐδα V” των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών, η ΔΕΗ κατέθεσε χθες, 10 Αυγούστου 2016, τη δεύτερη προκαταβολή ύψους € 198 εκατ. με βάση τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση κατασκευής, διασφαλίζοντας την ομαλή εξέλιξη του έργου.

Η νέα μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2020.

Σημειώνεται ότι η νέα λιγνιτική μονάδα, ισχύος 660 μεγαβάτ και 140 μεγαβάτ θερμότητας για τηλεθέρμανση, έχει προϋπολογισμό περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Κατασκευάζεται από κοινοπραξία με επικεφαλής την ελληνική κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ, ενώ άλλα μέλη της κοινοπραξίας είναι η Hitachi Power, η Hitachi Ltd και η Hamon Environmental GmbH. Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2013.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η μονάδα θα συμβάλλει στην προώθηση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κατά την κατασκευή της θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου