.

Σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μηχανικών του ΤΕΕ

Το ΤΕΕ στο πλαίσιο της άμεσης εξυπηρέτησης των μηχανικών έχει συγκεντρώσει σε μια ιστοσελίδα τις πλέον κοινές αιτήσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά οι μηχανικοί που βρίσκονται μακριά από τα σημεία παρουσίας του ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε σε όλους τους μηχανικούς ανταποδοτικές υπηρεσίες που διευκολύνουν τη δουλειά τους, μειώνουν τους χρόνους εξυπηρέτησης και τη γραφειοκρατία. Η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Μηχανικών στα κεντρικά του ΤΕΕ, μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Με την έναρξη λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων που ανέπτυξε το ΤΕΕ, για τα οποία αναμένουμε τις τελικές υπογραφές από τους αρμόδιους Υπουργούς, όπως αυτό της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των μελών θα γίνονται πλήρως ηλεκτρονικά. Το Επιμελητήριο και η χώρα οφείλουν να περάσουν γρήγορα σε μια νέα σύγχρονη εποχή. Εμείς αυτόν τον στόχο υπηρετούμε.»

Με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που ορίζουν ότι τα ευκρινή αντίγραφα είναι αποδεκτά από τη Δημόσια Διοίκηση, και αξιοποιώντας το υπάρχον ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, το ΤΕΕ συγκέντρωσε σε τυποποιημένη μορφή τις υπάρχουσες αιτήσεις και δίνει την δυνατότητα απάντησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω fax με τα εξής αποτελέσματα:

Συντομότερη εξυπηρέτηση σε σύγκριση με το κοινό ταχυδρομείο
Μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των μηχανικών, αξιοποιώντας τις εισφορές τους σε πιο ανταποδοτικές υπηρεσίες
Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ΤΕΕ
Οι αιτήσεις μπορούν να βρεθούν από σύνδεσμο στην κεντρική ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Μέχρι στιγμής ήδη λειτουργούν οι εξής αιτήσεις και οι επιλογές θα εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των μηχανικών:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΕΕ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΕΕ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2005/36
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΟΣ
Η σελίδα πρόσβασης σε αυτήν την υπηρεσία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Μηχανικών είναι η εξής: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/kem

Το σύνολο των χρήσιμων αιτήσεων και εγγράφων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, στον εξής σύνδεσμο:

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/entypa

Επιπρόσθετα το ΤΕΕ έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων για λογαριασμό των μηχανικών, όπως της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών όπου θα ενσωματώνονται αυτόματα οι βεβαιώσεις των Μελών και δεν θα απαιτείται ούτε αίτηση, με πλήρη εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου