.

Προσφορά για δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς στην Τουρκία κατέθεσε η ΔΕΗ

Προσφορά για την απόκτηση δύο υδροηλεκτρικών μονάδων στην Τουρκία, ισχύος 124 και 54 MW αντίστοιχα, κατέθεσε η ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας σχετική αποκάλυψη του energypress.

Οι δύο ΥΗΣ βρίσκονται στην περιοχή Kahramanmaraş στην Κεντρική Ανατολία, υδροδοτούνται από τον ποταμό Ceyhan και  ανήκουν στην EUAS, την κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ΥΗΣ Menzelet έχει ισχύ 124 ΜW και ο ΥΗΣ Kilavuzlu 54 MW.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Τουρκική Διεύθυνση Ιδιωτικοποιήσεων (OBI) ανακοίνωσε την απόφαση να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση πέντε υδροηλεκτρικών μονάδων (καθώς και της ακίνητης περιουσίας τους), οι δυο από τις οποίες είναι αυτές για τις οποίες ενδιαφέρεται η ΔΕΗ.
Η μέθοδος που επελέγη είναι η μεταβίβαση των επιχειρησιακών δικαιωμάτων μετά από την κατάθεση κλειστών προσφορών. Ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών για τις δύο αυτές μονάδες είχε τεθεί η 30 Σεπτεμβρίου.
H προσφορά κατατέθηκε από την τουρκική θυγατρική εταιρεία εμπορίας της ΔΕΗ. Εν συνεχεία, στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών, θα χρειαστεί να υποβληθεί προσφορά από μία θυγατρική που θα καλύπτεται από assets της μητρικής εταιρείας.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου