.

Συνάντηση για την προετοιμασία του αναπτυξιακού σχεδίου αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης.
Θέμα της συνάντησης η ενημέρωση του Υπουργού με στόχο την άμεση προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου.

Ο Θέμης Μουμουλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά τα αποτελέσματα της ημερίδας που διοργανώθηκε στην Αιανή στις 23 Οκτωβρίου, καθώς και για την συναίνεση της κοινωνίας και των αρμοδίων φορέων για το θέμα της λίμνης.
Ο κ. Φάμελλος συμφώνησε πως η αξιοποίηση και ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου, αποτελεί ένα κορυφαίο έργο, όχι μόνο για την Δ. Μακεδονία αλλά και για το σύνολο της επικράτειας.
Δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια υπεράσπισης και προόδου του δίκαιου αιτήματος της περιοχής.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα αναζητηθεί το ιδανικό - για την περίπτωση της λίμνης – σχήμα φορέα διαχείρισης, που θα αποτελέσει και το πρώτο καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου.
Παράλληλα θα προχωρήσει στην διερεύνηση του νομοθετικού και ιδιοκτησιακού καθεστώτος που ισχύει.
Από την πλευρά του ο κ. Θέμης Μουμουλίδης ενημέρωσε πως θα συνεχίσει τις συναντήσεις-συνεργασίες με τα συναρμόδια - για τη λίμνη- υπουργεία, φορείς αυτοδιοίκησης και κάθε εμπλεκόμενο και ενδιαφερόμενο φορέα, με στόχο την διαρκή εξέλιξη του θέματος αξιοποίησης και ανάπτυξης της λίμνης, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα αδράνειας του παρελθόντος.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνάντηση του κ. Φάμελλου με τον Θ.Μουμουλίδη, να επαναληφθεί τον επόμενο μήνα για αλληλοενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις των θεμάτων της λίμνης, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των φορέων της περιοχής.



Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Θέμη Μουμουλίδη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου