.

"Επιστράτευση" και για τις βιομηχανίες – Εφαρμόζεται η διακοψιμότητα σήμερα και αύριο

Ομαλά εξελίσσεται το πρόγραμμα διακοψιμότητας που εφαρμόζεται από το πρωί σήμερα και ήδη έχουν υλοποιηθεί περί τα 300MW διακοπτόμενου φορτίου. Η εικόνα που μεταφέρεται από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης είναι συγκρατημένη μεν, αισιοδοξία, δε.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

Εντολή για την εφαρμογή του διακοπτόμενου φορτίου σήμερα και αύριο από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ λαμβάνουν σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις οι βιομηχανίες που συμμετέχουν στην πρώτη υπηρεσία της διακοψιμότητας (ΕΔΦ1).

Από το μέτρο προβλέπεται να εξοικονομηθούν περί τα 550MW εξασφαλίζοντας ένα ακόμη σημαντικό «μαξιλάρι» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Στην υπηρεσία διακοπτόμενου φορτίου 1 (μακροχρόνια υπηρεσία) συμμετέχουν συνολικά 20 βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων τα τσιμέντα Τιτάν, Ηρακλής, Χάλυψ, οι χαλυβουργίες Σιδενόρ, Σοβέλ, Χαλυβουργία Ελλάδος, οι χαρτοποιίες ΜΕΛ, ΠΑΚΟ, Χαρτοποιία Φθιώτιδας, η χημική Air Liquide, τα καλώδια Fulgor και η υαλουργία Γιούλα.

Με τη συνεισφορά αυτή τη βιομηχανιών αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω θωράκιση του συστήματος έναντι πιθανών αναταράξεων και ενώ θυμίζουμε χθες πραγματοποιήθηκαν 2 συσκέψεις στη ΡΑΕ και στο υπουργείο για τον έλεγχο της κατάστασης που έχει προκύψει γύρω από την ενεργειακή κρίση.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν υπάρξει εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου, ενώ επίσης βρίσκονται σε εγρήγορση τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Τέλος το σύστημα συνεχίζει να ενισχύεται από την ισχυρή παραγωγή των ΑΠΕ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου