.

Οικειοθελής αποχώρηση με 15000€ μπόνους ή απόλυση με συμψηφισμό αποζημίωσης-εφάπαξ για τους 200 υπερήλικες της ΔΕΗ

Αποχώρηση οικειοθελώς με μπόνους 15.000 ή διαφορετικά απόλυση χωρίς «δώρο». Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ για τους περίπου 200 προχωρημένης ηλικίας εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά επιλέγουν μέχρι σήμερα να παραμένουν στις θέσεις τους.

Ο ηλικιακός κόφτης αφορά τα 60 έτη για όσους ανήκουν στα υπερβαρέα (δηλαδή εργάζονται σε μονάδες και ορυχεία), τα 62 έτη για όσους εμπίπτουν στις κοινές διατάξεις (δηλαδή εργάζονται ως διοικητικό προσωπικό) και τα 65 έτη για τους διευθυντές.

Ακριβώς για να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ, η ΔΕΗ αποφάσισε να χορηγήσει εν είδει μπόνους αποχώρησης 15000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς τους περίπου 200 εργαζόμενους που θα δεχτεί να αποχωρήσει οικειοθελώς.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο που ενέκρινε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ προβλέπει:

-Όποιος υποβάλει αίτηση οικειοθελούς αποχώρησης μέχρι τις 30 Απριλίου θα λάβει 15.000 ως μπόνους αποχώρησης, αλλά μέχρι τις 30 Μαΐου θα πρέπει να έχει φύγει από τη δουλειά

-Όποιος αρνηθεί να αποχωρήσει οικειοθελώς, η ΔΕΗ θα του καταγγείλει τη σύμβαση και αυτός δεν πρόκειται να λάβει το μπόνους Σε αυτή την περίπτωση, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ο εργαζόμενος θα πάρει την νόμιμη αποζημίωση, η οποία όμως συμψηφίζεται με το εφάπαξ.

-Σε περίπτωση που η ΔΕΗ κρίνει ότι μεταξύ των υπό αποχώρηση 200 εργαζομένων υπάρχουν κάποιοι που είναι απολύτως απαραίτητοι, διατηρεί το δικαίωμα εξαίρεσης ενός ποσοστού 5-7% από τις προβλέψεις του συγκεκριμένου σχεδίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energypress.gr...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου