.

Το Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί εθνική πολιτική δήλωσε ο Πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας τις έως τώρα επιλογές

Ένα σημαντικό βήμα έγινε για την πιλοτική εφαρμογή σε επίπεδο χώρας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) που αποτελεί καινοτομία στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τους βουλευτές, τους αντιπεριφερειάρχες, τους προέδρους των τεσσάρων επιμελητηρίων και άλλους εκπροσώπους της περιοχής την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση και της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά επισήμανε ότι το Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας ξεκινά ως ένα «πείραμα», που εφόσον αποδειχθεί επιτυχημένο θα επεκταθεί και σε άλλες Περιφέρειες. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ταμείο αποτελεί μια πρόκληση για ένα επιτυχημένο μοντέλο στήριξης της περιφερειακής ανάπτυξης μέσω των επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι το Ταμείο αποτυπώνει τη στρατηγική της περιφέρειας στα θέματα στήριξης του ιδιωτικού τομέα, απαντώντας στα προβλήματα ρευστότητας, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση της οικονομίας και στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, συνδυάζοντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Το Ταμείο θα εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αύξηση των πόρων.
«Είναι μια ευθύνη που αναλάβαμε με τα Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας, την οποία οφείλουμε να ενισχύσουμε και να της δώσουμε υπεραξία» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Κατά τη συζήτηση τέθηκαν στο πρωθυπουργό και άλλα αναπτυξιακά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας με έμφαση στην ενέργεια, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τις υποδομές, τα οποία θα αποτελέσουν και ατζέντα της επικείμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία.


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου