.

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Η πώληση μονάδων της ΔΕΗ αλλά και το κλείσιμο της αξιολόγησης βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση ενεργειακής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε στις δηλώσεις που έκαναν για κατάρρευση της ΔΕΗ οι εισηγητές της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλο στη σημερινή κυβέρνηση, αυτοί που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στο ξεπούλημα της».

«Οι υπουργοί που υπέγραψαν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των ιδιοκτησιακών στοιχείων της μας κουνάνε το δάχτυλο ενώ ξέρουν ότι ισχύει το αντίθετο. Μας κατηγορούν γιατί δεν υιοθετήσαμε αυτό που οι ίδιοι είχαν παραδώσει», είπε ο κ. Φάμελλος ενώ διαβεβαίωσε ότι κανένα θέμα δεν υπάρχει για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
«Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές. Η εργασία διασφαλίζεται από αυτή την κυβέρνηση», υπογράμμισε.
Νωρίτερα, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, είχε υποστηρίξει ότι η εθνική οικονομία κινδυνεύει από την ανεύθυνη, εμμονική και ιδεοληπτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, και ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μην πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.
Την έντονη αντίδραση του κ. Φάμελλου, προκάλεσαν και οι κατηγορίες κυρίως της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση, θα οδηγήσει στην επιβολή νέων σκληρών μέτρων.
«Ναι, πράγματι διαπραγματευόμαστε σκληρά, διότι κάποιοι εισάγουν ζητήματα εκτός της συμφωνίας, αλλά κυρίως διότι το 2014 η χώρα ήταν εκτός συμφωνίας», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

www.energyworld.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου