.

Διήμερο εκδηλώσεων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα Γρεβενά 4 & 5 Μαΐου 2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ενέργεια και ειδικότερα στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις 4 και 5 Μαΐου 2017 στα Γρεβενά.
Η περιοχή των Γρεβενών διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα του υψηλού υδάτινου υδροδυναμικού και για το λόγο αυτό έχουν ήδη κατασκευαστεί και λειτουργούν Μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί ενώ εξακολουθεί να υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των ΑΠΕ, και ειδικότερα από τον εγκεκριμένο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του νέο μηχανισμό στήριξης των ΑΠΕ (Ν.4414/2016).

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής των Γρεβενών και αντιμετώπισης της ανεργίας και για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, θέλοντας να συμβάλλει στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και των καταναλωτών, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Σημανδράκου, αποφάσισε να διοργανώσει τις παρακάτω εκδηλώσεις, προσκαλώντας την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία αποδέχθηκε και θα εκπροσωπηθεί από τον Δρ. Διονύσιο Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Ειδικό Επιστήμονα και Δ/ντη του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων.
Πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Μαΐου 2017: (πρωινές ώρες για τα σχολεία)
Τα σχολεία της πόλης των Γρεβενών (Δημοτικά Ε’ & ΣΤ’ τάξη – Γυμνάσια – Λύκεια Α’ & Β’ τάξη) τα πρωινά της 4ης & 5ης Μαΐου 2017, θα παρακολουθήσουν την ομιλία του Δρ. Διονύσιου Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ειδικού Επιστήμονα και Δ/ντη του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).
Πρόκειται για διαδραστική παρουσίαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τη συμμετοχή των μαθητών. Κατά την εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση για το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής, για τα είδη και τα οφέλη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τη διείσδυση των ΑΠΕ στην Ελλάδα και τους στόχους της Χώρας για το 2020, τις προοπτικές ανάπτυξης των ΑΠΕ, για τα χαρακτηριστικά των Ανεμογεννητριών, για τον τρόπο κατασκευής των Μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, για την εξοικονόμηση ενέργειας και θα ακολουθήσει συζήτηση για το πώς πρέπει να λειτουργούμε ως καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενότητα θα κλείσει με ορισμένες πτυχές του μέλλοντος του τομέα ενέργειας: οι έννοιες των έξυπνων δικτύων (smart grids), των έξυπνων σπιτιών (smart homes) και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (electrical vehicles).

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, ώρα 18:00, αίθουσα Πέτρος Σιούλης Διοικητήριο Γρεβενών ανοιχτή ομιλία για τους πολίτες
Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00, στην αίθουσα ‘’Πέτρος Σιούλης’’ στο διοικητήριο θα υπάρξει ανοιχτή κεντρική ομιλία για όλους τους πολίτες με θέμα:
«Η σημερινή πορεία των ΑΠΕ –Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»
 από τον Δρ. Διονύσιο Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Ειδικό Επιστήμονα και  Δ/ντη του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

                                                                                      Με εκτίμηση
                                                                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
                                                                          ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου