.

Οι εισηγήσεις από την παρουσίαση της μελέτης «Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα, Προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου»

H παρουσίαση της μελέτης «Ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα, Προτάσεις κοινωνικής καινοτομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, την ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης»και το ΙΝΖΕΒ – Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης που συνεργάστηκαν για την σύνταξη της μελέτης, σε συνεργασία με το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Europe Direct του Δήμου Αθηναίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκρόσωποι πολλών και σημαντικών φορέων και οργανισμών, ενώ τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους οι κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ο κ. Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η κ. Ελένη Μυριβήλη, Επικεφαλής Αστικής Ανθεκτικότητας του Δήμου Αθηναίων και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η κ. Ματίνα Μάγκου από την Ashoka και η κ. Γεωργία Μαλαματένιου από το Schneider Foundation, ο Δρ Χρήστος Τουρκολιάς, από τη Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής και Σχεδιασμού του Τμήματος Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής του ΚΑΠΕ, ο  Δρ. Χρήστος Μπελιάς, Σύμβουλος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου, η κ. Μαρία Τζώρτζη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διευθύντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο Δήμου Αιγάλεω, ο Δρ. Γαβριήλ Αμίτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας ΤΕΙ Αθήνας και Ακαδημαϊκός εταίρος στο Housing Europe, η κα Ελένη Κοντονάσιου, ερευνήτρια στο BPIE – Buildings Performance Institute Europe, η Δρ. Δήμητρα Σιατίτσα, αρχιτέκτονας- πολεοδόμος και εκπρόσωπος του Co-Hab Athens καθώς και ο κ. Τάκης Γρηγορίου, Υπεύθυνος εκστρατείας για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στην Greenpeace.
Οι προσκεκλημένοι,  μέσω των εισηγήσεων τους , απάντησαν μεταξύ άλλων και σε ερωτήματα που τέθηκαν από τη συγγραφική ομάδα,  με σκοπό να αναδειχτούν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και συνεργειών με στόχο την λύση του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα.  Τα βασικά ερωτήματα, τα οποία αποτέλεσαν και πυλώνα συζητήσης με τους παρευρισκόμενους ήταν:
  • Πώς κρίνετε τον βαθμό εφαρμοσιμότητας των δράσεων που προτείνονται στη μελέτη:
  • Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα απαιτούμενα βήματα για την επιτυχή εφαρμογή τους;
  • Τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει ο φορέας που εκπροσωπείτε για την επιτυχή εφαρμογή τους;
  • Ποια πιθανά πεδία συνεργασίας εντοπίζετε και με ποιους φορείς;
Οι παρουσιάσεις των εισηγητών [κλικ]:

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου