.

Με γεωθερμία η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου έργου τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων και δημοτικών κτιρίων στην Αλεξανδρούπολη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6.262.868,17 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.

Με την ένταξη αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου έργου τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων και δημοτικών κτιρίων στους οικισμούς Άνθεια και Αρίστηνο, το οποίο θα χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια από το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής.

Το έργο θα περιλαμβάνει ένα θερμικό σταθμό 222,5 τετραγωνικών μέτρων και ένα δίκτυο διακίνησης του γεωθερμικού ρευστού συνολικού μήκους 14.300 μέτρων καθώς και δύο γεωτρήσεις βάθους 550 μέτρων για την επανεισαγωγή του γεωθερμικού ρευστού στο γεωθερμικό πεδίο.

Η μέγιστη μεταφερόμενη θερμική ισχύς θα είναι περίπου 10 MW, από τα οποία τα 9 MW θα χρησιμοποιούνται για την τηλεθέρμανση των θερμοκηπίων και το υπόλοιπο 1 MW για την τηλεθέρμανση των δημοτικών κτιρίων.


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου