.

Από το πλεόνασμα τελικά οι παλιές ΥΚΩ που θα πάρει η ΔΕΗ το 2018

Δεδομένης της απροθυμίας των δανειστών να καλυφθούν τα 360 εκατ. ευρώ των παλιών ΥΚΩ από τον προϋπολογισμό του 2018, η λύση που προκρίνεται θέλει τα χρήματα αυτά να δοθούν από το πλέονασμα στη ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εισήγηση της ΡΑΕ, τα αναδρομικά για την πενταετία 2012 - 2016 προσδιορίστηκαν στα 360 εκατ. ευρώ συν τις αποδόσεις του κεφαλαίου αυτού, καθώς η επιστροφή θα γινόταν σε βάθος πενταετίας προκειμένου να μην προκύψει επιβάρυνση για τους καταναλωτές.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους δανειστές στο Χίλτον, οι πληροφορίες θέλουν τους θεσμούς να δέχθηκαν ότι το 2017 το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει το 2,8% του ΑΕΠ, αφήνοντας περιθώρια για διανομή κοινωνικού μερίσματος περίπου 800 εκατ. ευρώ συν ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

Βεβαίως, παραμένουν ανοικτά μια σειρά από θέματα, ανάμεσά τους και ενεργειακά, ενώ οι αντιπροσωπείες των θεσμών θα επιστρέψουν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, με στόχο να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση ως το τέλος του χρόνου. Μέχρι την επόμενη συνάντηση, η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα περισσότερα από τα 95 προαπαιτουμένα.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου