.

Απάντηση ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ

Έκπληκτοι είδαμε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο Δελτίο Τύπου του ψηφοδελτίου ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ ΔΑΚΕ όπου καταγγέλλουν μυστικές συναντήσεις συνδικαλιστικών μας στελεχών με τον Διευθυντή ΔΕΘ κ. Σημαντηράκη Γεώργιο.

Εκτός από ανάξιο σχολιασμού, μόνο γέλια θα μπορούσε να προκαλέσει το περιεχόμενό του. Οφείλουμε όμως να απαντήσουμε για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Η συνάντηση των στελεχών μας με την Διευθυντή της ΔΕΘ δεν ήταν προγραμματισμένη και προέκυψε τυχαία καθώς τα στελέχη μας ήταν για συνδικαλιστικούς λόγους στο Σταθμό. Η συνάντηση διήρκησε λίγα λεπτά (έγινε στο περιθώριο της περιοδείας του Διευθυντή) και είχε καθαρά τον χαρακτήρα γνωριμίας μετά από αίτημα της παράταξής μας.
Καταγγέλλουν μυστικές συναντήσεις και αποφάσεις που λαμβάνονται στα κρυφά σε βάρος της επιχείρησης και αναρωτιούνται αν κρύβουμε κάτι. Μάλλον εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
Ήταν τα δικά τους στελέχη που δήλωναν δημόσια να πουληθεί 100% ο ΑΔΜΗΕ και ότι η πώληση της μικρής ΔΕΗ είναι η καλύτερη λύση, σε αντίθεση με τα στελέχη της παράταξής μας που έχουν δώσει, διαχρονικά, αγώνες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης και είναι στον δρόμο καθημερινά, δίνοντας αγώνες ώστε να ανατραπεί η διάλυση και ξεπούλημα κομματιού της επιχείρησης, στηρίζοντας παράλληλα τον λιγνίτη και την περιοχή.
Όσον αφορά την ιδιότητα του συνδικαλιστικού στελέχους του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, αυτή μας την έχουν δώσει οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους και μόνον αυτοί μπορούν να την ανακαλέσουν στις επόμενες εκλογές και φυσικά (στην επίμαχη συνάντηση) δεν εκπροσωπούσαμε τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Σε κάθε περίπτωση, τις συναντήσεις μας σαν παράταξη δεν θα μας τις υποδείξει ούτε θα μας τις καθορίσει ΚΑΝΕΝΑΣ.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός εκεί που δεν υπάρχει, κατά εντολή του πολιτικού τους φορέα, αλλά αυτό πέφτει στο κενό επειδή οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζουν την πορεία και τη δράση του καθενός.
Καταλαβαίνουμε ότι πλησιάζουν οι εκλογές του συνδικάτου και καταλαβαίνουμε την αδυναμία τους να πούνε κάτι σοβαρό στους εργαζόμενους. Σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουν εντυπώσεις όμως οι εργαζόμενοι και γνωρίζουν και δεν παρασύρονται.
Εκτός και αν με την προσφιλή τους τακτική προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού στον Διευθυντή ΔΕΘ προκειμένου να τους κάνει τα όποια χατιράκια, αργότερα.
Αυτή την τακτική τη γνωρίζουν πολύ καλά, χρόνια την χρησιμοποιούσαν με επιτυχία αλλά πιστεύουμε ότι θα πέσει στο κενό.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα στελέχη των ΑΝΕΛ που είναι στο ψηφοδέλτιο ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ – ΔΑΚΕ αν συμφωνούν με αυτές τις τακτικές και αν διαφωνούν τι κάνουν;
Τα στελέχη του ΑΡΚΕ λειτουργούσαν πάντα στο προσκήνιο και στο άπλετο φως. Το παρασκήνιο και το σκοτάδι δεν το γνωρίζουμε. Οι εργαζόμενοι, στο φως μας έβρισκαν και στο φως θα εξακολουθούν να μας βρίσκουν.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου