.

Σπάρτακος:«Κάλλιο γαϊδουρόδενε (λιγνίτης), παρά γαϊδουρογύρευε(φυσικό αέριο)». Ο λιγνίτης σε ύφεση, το φυσικό αέριο πρωταγωνιστής με επιλογή της κυβέρνησης.

Ζήλεψαν, ως φαίνεται, πολλοί και αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς αυτοί που πιπιλίζουν την καραμέλα των κοσμογονικών αλλαγών στα ενεργειακά και μιλούν για απανθρακοποίηση, ελεώ των πολιτικών της ΕΕ για την αποκέντρωση της παραγωγής και της ψηφιοποίησης των δικτύων.

Πραγματικά προκαλεί εντύπωση και ανησυχία το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο Κυβερνητικά στελέχη σε υψηλό επίπεδο όσο και Υπηρεσιακά στελέχη, καλλιεργούν, προβάλλουν και προτάσσουν την αλλαγή της εικόνας/καθεστότως της ΔΕΗ με την επισήμανση ότι γίνεται στροφή από την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής στην παροχή σύνθετων προϊόντων και υπηρεσιών, με τις μεγάλες επιχειρήσεις του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας να αναθεωρούν το ρόλο και τις δραστηριότητες τους.
Η πρεμούρα κάποιων –όλων των παραπάνω δηλαδή- να προτρέξουν να αναγάγουν το φυσικό αέριο σε ενεργειακό πρωταγωνιστή υιοθετώντας ότι με όλα αυτά που ΘΑ (!!!) γίνουν στο μέλλον, το Φυσικό Αέριο θα καταλάβει πρωταρχικό ρόλο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μας προκαλεί έντονο προβληματισμό και θλίψη μαζί καθώς είναι πλέον ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ η προσπάθεια απαξίωσης του λιγνίτη και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ του.
Δυστυχώς:
• Χωρίς να έχει διασφαλιστεί ΤΙΠΟΤΑ
• Χωρίς να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες
• Χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις
σπεύδουν να υποσχεθούν μία Νέα και Δυνατή ΔΕΗ, δομώντας την εικόνα αυτή σε «μελλοντικούς σχεδιασμούς», «μελλοντικές συνεργασίες», «μελλοντικές επιδιώξεις».
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι σαφώς πολλά και σοβαρά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Είναι τραγικό και πραγματικά γεννά υποψίες το γεγονός να μιλάς και να αναφέρεσαι σε κάτι που στην παρούσα φάση εμπίπτει απλά σε υποθέσεις και σχεδιασμούς, όταν από την άλλη μερικά έχεις στη διάθεσή σου ένα προϊόν (το Εθνικό μας προϊόν, τον Ελληνικό λιγνίτη που εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια αποτελεί την ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ, ΕΓΧΩΡΙΑ, δύναμη που κινεί την επιχείρηση και ολόκληρη την Εθνική Οικονομία) που είναι (αποδεδειγμένα) και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που μπορεί να σου προσφέρει τις εγγυήσεις που αναζητάς σε αμφίβολα πλάνα και επιλογές.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υπερασπίστηκε το Εθνικό μας καύσιμο χωρίς να παρεκκλίνει από τις θέσεις του (όπως κάνουν πολλοί άλλοι στις μέρες μας) και αυτό θα συνεχίσει να πράττει, καλώντας ταυτόχρονα όλους όσους «αλλαξοπίστησαν» να δώσουν απαντήσεις στον Ελληνικό λαό που δε φταίει σε τίποτα να βρεθεί αίολος και να πληρώνει «τα σπασμένα», φιλόδοξων μεν αλλά αμφίβολων επιλογών.


Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου