.

ΔΕΗ: Ανακοίνωση για την οφειλή της ΔΕΥΑ Κοζάνης

Η διοίκηση της ΔΕΗ καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να λυθεί το θέμα που η σημερινή δημοτική αρχή της Κοζάνης κληρονόμησε από το παρελθόν σε σχέση με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ).

Στο πλαίσιο της ευαισθησίας της για την περιοχή, παρά το γεγονός ότι μπορούσε να είναι ιδιαίτερα απαιτητική από τη ΔΕΥΑΚ με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων, έχει προβεί σε μια σειρά προτάσεων προς τη δημοτική αρχή για τη διευθέτηση του χρέους ξεκινώντας από τη πρόταση για 10% προκαταβολή και το υπόλοιπο σε 100 μηνιαίες δόσεις ενώ προχώρησε και σε δεύτερη πρόταση με 5% προκαταβολή και 100 μηνιαίες δόσεις.
Όμως αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της σημερινής δημοτικής αρχής να διευθετήσει το χρέος της ΔΕΥΑΚ, όπως εκείνη το αντιλαμβάνεται καλύτερα, της απευθύνει μια ακόμη ευνοϊκότερη πρόταση για μόλις 2,85% προκαταβολή (ήτοι 200.000€) και το υπόλοιπο του ποσού να εξοφληθεί με 70.000€ το μήνα.
Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ και τα στελέχη της δεν διαχειρίζονται δικά τους χρήματα αλλά χρήματα που σε μεγάλο βαθμό ανήκουν στο δημόσιο.
Θα πρέπει λοιπόν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους έναντι των υποχρεώσεων τους και των αποφάσεων των δικαστηρίων.
Και βέβαια η όποια διευθέτηση δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ιδιαίτερα σήμερα που και οι δύο πλευρές, ΔΕΗ και δημοτική αρχή, καταβάλουν κάθε προσπάθεια
επίτευξης συμφωνίας και διευθέτησης ενός πολύ σοβαρού χρονίζοντος προβλήματος.
Η ΔΕΗ θα συνεχίσει την προσπάθεια για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου