.

Λ. Μαλούτας: "Η Δημοτική Αρχή σε απόγνωση…"

Ο κ. Ιωαννίδης αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι δεν αντέχει την κριτική και προσφεύγει στη συνήθη τακτική του, τα ψεύδη και τις ασάφειες.

Ψεύδεται τόσο για το ύψος των τόκων, όσο και για τη δήθεν δυσχερή θέση της ΔΕΥΑΚ αλλά και για τη σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας, αυτή που έληξε στις 31/12/2012 (για όλους τους Δήμους που έχουν τηλεθέρμανση) και για την μη ανανέωση της οποίας μέχρι σήμερα αντί να απολογείται κατηγορεί.

Κατηγορεί συνολικά όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ότι δεν έκαναν τα πάντα. Ποιος ;

Αυτός που στον 4ο χρόνο της θητείας του δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Κατηγορούν οι αμνήμονες.

Τολμούν να κατηγορούν αυτοί που αγνοούν την έννοια της διεκδίκησης, «χρεώνοντας» τις δημοτικές αρχές της περιόδου 1989/1999 ότι επιβάρυναν τους πολίτες και την ΔΕΥΑΚ επειδή τόλμησαν να πράξουν το καθήκον τους και να υπερασπιστούν το συμφέρον του τόπου και των δημοτών διεκδικώντας από την ΔΕΗ ΑΕ το επιπλέον κόστος άντλησης που συνεπαγόταν η καταστροφή των υδροφόρων οριζόντων του Σαριγκιόλ.

Ο κ. Ιωαννίδης οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα :

Όφειλαν Δήμος/ΔΕΥΑΚ Κοζάνης να αντιδράσουν στις επιπτώσεις που η λειτουργία της ΔΕΗ προκαλούσε στην περιοχή ;
Έπρεπε Δήμος/ΔΕΥΑΚ να κινηθούν με αγωγή εναντίον της ΔΕΗ το 2010 επαναδιεκδικώντας την απόδοση ευθυνών για την καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα που ανάγκασε τελικά τους Kοζανίτες να πληρώσουν το νέο έργο υδροδότησης της πόλης ;
Τι ακριβώς συζήτησε με τον κ. Παναγιωτάκη (ναι, τον πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ που παρενέβη στη συζήτηση ως κομματάρχης), την προηγούμενη της δέσμευσης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ ;
Οι προηγούμενοι έπραξαν το χρέος τους προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος θα το πράξει ;

Έως πότε θα κρατά τη μελέτη για το χρώμιο στο πόσιμο νερό της ΔΕ

Ελλησπόντου στα συρτάρια του ;

Γιατί δεν έκλεισε τη σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας από τη ΔΕΗ ΑΕ αν και βρίσκεται στον 4ο χρόνο της θητείας του ;


Είναι τόσο «κοντή» η μνήμη τους που δεν τους επιτρέπει να θυμούνται πως την ίδια περίοδο 1989/1999 χτιζόταν το μεγάλο έργο της Τηλεθέρμανσης, διεκδικώντας την παροχή θερμικής ενέργειας από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Οι τότε δημοτικές αρχές χρησιμοποίησαν όλους τους πόρους που είχε διαθέσιμους η ΔΕΥΑΚ καθώς η επιχορήγηση του έργου δεν ξεπερνούσε το 60%. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονόμησαν για τους πολίτες του Δήμου πάνω από 250 εκ. € και την πιό προσοδοφόρα δραστηριότητα για τη ΔΕΥΑΚ.

Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και με το «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι» επισημαίνουμε.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή και ο κ. Ιωαννίδης βρίσκονται σε πανικό λόγω της τεράστιας ευθύνης που έχουν για την δέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ.

Είναι ακόμη περισσότερο προφανές ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους δεδομένων των ανακριβειών και των ψεμάτων που επικαλούνται.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου