.

ΣΥΡΙΖΑ Κοζανης & Φλώρινας: Ανακοίνωση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Φλώρινας και τις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΗ



ΟΙ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ
 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 4-12-2017 ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στην  Φλώρινα τη  Δευτέρα  4 Δεκεμβρίου 2017, για την προάσπιση των συμφερόντων της περιοχής μας, για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια είναι γνωστές και παραμένουν σταθερές. Μαζί με τον λαό της Π.Ε. Φλώρινας και της όλης της Δ. Μακεδονίας. Μαζί με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ.

1. Ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι στρατηγική επιδίωξη της χώρας. Η Κυβέρνησή μας κατάφερε να ακυρώσει το νόμο της ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ που είχε ψηφίσει ελαφρά τη καρδία  η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σήμερα και την στιγμή που η χώρα δίνει αγώνα για να βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία, η Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις τους, για πώληση εδώ και τώρα της ΔΕΗ και των δικτύων, προκειμένου πιεστεί και να υποχωρήσει η κυβέρνηση.
2. Οι δανειστές, με αφορμή την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου στο τέλος του 2016, τη στάση της Ν.Δ. και τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ, πιέζουν για πώληση σημαντικών φιλέτων  και την παράδοση τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Στηρίζουμε την στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και των δικτύων.
3. Οι Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας παλεύουν σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τους αιρετούς, τους εργαζομένους στη ΔΕΗ και όλους τους φορείς για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και για την εξυγίανση των παθογενειών της Επιχείρησης του παρελθόντος. Στόχος μας είναι επίσης, να θέσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την Π.Ε. Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία, με δημόσια τη ΔΕΗ και τα δίκτυα. Στις προκλήσεις της εποχής θέλουμε τη ΔΕΗ δυναμικά παρούσα στην περιοχή και πυλώνα στήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής και των άλλων τομέων της οικονομίας της περιφέρειας.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες των Π.Ε Φλώρινας-Κοζάνης και όλης της Δ.Μακεδονίας, να δώσουν δυναμικά το παρόν στο συλλαλητήριο και τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Φλώρινα 30 Νοεμβρίου 2017
Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου