.

Ένωση: Ώρα μηδεν για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!!!

Συναδέλφοισες – οι,
Με επιστολή που αποστείλαμε προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 18/01/2018, αλλά και με το Δελτίο Τύπου στις 01/02/2018, εκφράζαμε την ανησυχία μας για την υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε
Σήμερα δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε.

Με πρόσχημα από την Διοίκηση της ΔΕΗ ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και εχθρική πολιτική για την λιγνιτική παραγωγή από την Ε.Ε, προσπαθεί με προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει στην επιτροπή διαπραγμάτευσης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να μας πείσει να συμφωνήσουμε σε μία σειρά προτάσεων που μόνο Αρνητικό πρόσημο έχουν.
Με αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης, που την προαγωγή την κάνει ετήσιο επίδομα, με τροποποίηση των διαδικασιών πειθαρχικού ελέγχου όπου πραγματικά θίγονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, με την μη επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με το Άρθρο 4 του ισχύοντος ΚΚΠ/ΔΕΗ, σε συνάρτηση με το νέο καθεστώς επαγγελματικών αδειών και θεμάτων μισθολογικής εξέλιξης, με την μη παροχή του τροφείου.
Η « ΕΝΩΣΗ» δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει σε μία τέτοια σύμβαση .
Καλούμε τους συναδέλφους του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου με θέματα Η/Δ αποεπένδυση – Ξε-πούλημα των λιγνιτικών μονάδων, καθώς και για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ.
Συνάδελφοι του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχαμε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους ζήτημα, να ολοκληρώνετε η υπάρχουσα σύμβαση ( 28/2/2018) και εμείς ακόμα να είμαστε σε διάλογο.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος έχει την ευθύνη;;
Η διοίκηση της ΔΕΗ που έχει το πιστόλι στον κρόταφο ή κάποιοι άλλοι!!
Πάντως εάν κάποιοι σκέφτονται να παίξουν με τους εργαζόμενους, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, διότι όσο και να έχουμε την δικλίδα ασφαλείας των τριών μηνών, με την λήξη της παρούσας ΕΣΣΕ, δεν παύουν, να υπάρχουν οι σοβαρές ανησυχίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου