.

Σταθάκης: "Έχει διασφαλιστεί η ένταξη στο «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ» για το σύνολο των αιτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί"

Έχει διασφαλιστεί η ένταξη στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ» για το σύνολο των αιτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί, ανεξάρτητα αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν χαρακτηριστεί «επιλαχόντες» από το Πληροφοριακό Σύστημα, δήλωσε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Η διαθεσιμότητα πόρων είναι πλέον πολύ μεγάλη, και το συνολικό ποσό που προέρχεται τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από τον τραπεζικό δανεισμό, προσεγγίζει πλέον το 1 δισ. ευρώ, σημείωσε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής περίπου 30.000 νοικοκυριά έχουν οριστικοποιήσει την αίτηση υπαγωγής, ενώ περί τους 12.000 ενδιαφερόμενους έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και συμπληρώνουν την αίτηση.

Το Σαββατοκύριακο οι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης, ενώ εφικτή θα είναι και η εγγραφή νέων χρηστών, για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίου.

Στη συνέχεια, από τη Δευτέρα θα απενεργοποιηθεί η πρόσβαση των μέχρι σήμερα εγγεγραμμένων και θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφής για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα είναι προσβάσιμη από τη Μ.Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Πηγή: www.avgi.gr (ΑΜΠΕ)

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου