.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Η Πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα, σε πλήρη εξέλιξη

Με το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ, Τεύχος Α.Α.Π., Αρ. Φύλλου 60, 2.4.2018) περί έγκρισης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα και των παρακείμενων υποδομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και του καθορισμού όρων και περιορισμών δόμησης, επισφραγίστηκαν με επιτυχία οι συνεχείς προσπάθειές μας για την προώθηση του έργου της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα.

Καθίσταται πλέον δυνατή η έκδοση της Άδειας Δόμησης και μπορούμε να υλοποιήσουμε το έργο βελτίωσης – εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και της διασύνδεσής του με την ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τη σχετική Πρόσκληση του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.
Σημειώνουμε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση του έργου: «Επισκευή και συντήρηση στεγών υφιστάμενων υποδομών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας» προϋπολογισμού 860.000 ευρώ.
«Πρόκειται για μία περίπτωση συνεχούς και τελικά επιτυχούς προσπάθειας για την ισχυροποίηση της Πανεπιστημιούπολης στη Φλώρινα, προς όφελος της γνώσης και της περιοχής. Μπαίνει τάξη σε όποια δόμηση υπήρχε και απελευθερώνονται οι δυνάμεις μας, ύστερα από πολλά χρόνια, για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του χώρου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου